Contact Support

Nieuws


We hebben wat om naar uit te kijken, want Windows 10 krijgt in oktober de tweede grote update van het jaar. Hoewel de veranderingen relatief subtiel zijn, werkt Microsoft wel aan een verbeterde gebruikservaring.

Sinds de introductie van Windows 10 is Microsoft afgestapt van de grote updates en kiest het voor twee grote builds per jaar. Microsoft heeft op IFA 2018 meegedeeld dat de volgende build de Windows 10 October 2018 Update heet.

Wat is er nieuw?

Natuurlijk blijft het nog even wachten op de definitieve veranderingen, maar een aantal van de grote veranderingen die we kunnen verwachten is een ‘nachtmodus’ voor File Explorer en een Cloud Clipboard. 

Daarnaast moet de nieuwe update het voor Androidgebruikers makkelijker maken om de telefoon aan een Windows 10 device te koppelen. Daardoor is het voor gebruikers met de ‘Your Phone’ app mogelijk bestanden en berichten via hun smartphone te versturen vanaf hun Windows device.

Een van de meest verwachte toevoegingen van de nieuwe updates is Sets. Daardoor is multitasking in Windows beter dan ooit. Het idee achter Sets is dat we hiermee het concept van tabbladen van webbrowsers door de gehele OS gebruiken. Dat betekent tabbladen met webpagina’s, apps, mappen en nog veel meer. Hoewel het uit de vorige update is verwijderd, hopen veel gebruikers nog steeds dat het in deze update wordt meegenomen.

Slimmere reboot

Zoals we eerder hebben aangegeven brengt de nieuwe creators update ook een slimmere versie van de Windows Update met zich mee. Met het nieuwe AI algoritme kiest Windows nu voor een beter tijdstip om de computer opnieuw op te starten. Dat zou betekenen dat de frustratie van een document verliezen door een onverwachte update voorbij is. 

Microsoft heeft nog geen exacte datum aangegeven voor de nieuwste Creators Update. Vorig jaar kwam de Fall Creators Update uit op 17 oktober. Nog even geduld dus.