Contact Support

Blog


Voor de meeste organisaties is een goede back-up niet meer weg te denken. Je moet altijd beschikking hebben tot jouw (eventueel vertrouwelijke) gegevens, en dus ook gegevens snel kunnen herstellen op het moment dat er problemen zijn.  

Natuurlijk heb je genoeg opties met betrekking tot back-ups: je kunt ervoor kiezen jouw gegevens regelmatig op te slaan naar on-premises servers of ervoor kiezen gegevens via de cloud op te slaan.  
 
Microsoft is een grote speler met cloud back-up met Azure Backup: een back-up oplossing die past binnen het zakelijke dienstverlening platform van Azure. Azure Backup is ontworpen vanwege de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en betaalbaarheid voor allerlei organisaties, onafhankelijk van de grootte van jouw organisaties of welke industrie jij je in bevindt.  

Wat maakt Azure Backup een realistische en betaalbare optie is voor jouw cloud back-up oplossing?  

Flexibele prijsstelling 

Een goede back-up oplossing is mooi, maar als deze niet betaalbaar is heb je er als organisatie niets aan. Het mooie aan Azure Backup is dat de kosten zich aanpassen aan de hoeveelheid data die je gebruikt. In tegenstelling tot de meeste hybride en on-premises back-up oplossingen betaal je met Azure Backup geen standaard vast bedrag. Met Azure Backup heb je pay-per-use, wat betekent dat je alleen betaalt voor data die je veilig in Azure opslaat. Je kunt al beginnen met slechts 50 gigabyte aan opslag.  

Schaalbaarheid 

Qua prijs is Azure Backup dus al interessant, maar de schaalbaarheid van Azure Backup maakt deze oplossing juist zo bijzonder. Omdat je niet belemmerd wordt met betrekking tot interne servers qua opslag kun je uit blijven breiden zonder dat je daarvoor zelf meer ruimte of hardware nodig hebt.  

Dataveiligheid 

Een goede cloud back-up oplossing zorgt ervoor dat jouw gegevens altijd veilig opgeslagen zijn, daarom heeft Azure Backup een aantal ingebouwde veiligheidsmaatregelen (lees meer – Engels) die ervoor zorgen dat jouw data altijd veilig staat.  

Een authenticatieproces met een lokale wachtwoordzin voor versleutelde gegevens die nooit in de cloud wordt opgeslagen, zorgt ervoor dat potentiële kwetsbaarheden buiten de deur worden gehouden. Wanneer er toch een aanval of een kwetsbaarheid optreedt, krijg je een real-time waarschuwing en is het mogelijk als organisatie passende maatregelen te nemen. 

Daarnaast slaat Azure Backup voor de laatste 14 dagen automatische herstelpunten op, zodat je gegevens altijd kunt herstellen. De combinatie van proactieve en reactieve verdedigingsmaatregelen zorgt ervoor dat jouw gegevens altijd veilig zijn.  

Onbeperkte data overdracht 

Microsoft beperkt de hoeveelheid inkomende of uitgaande gegevens die richting de cloud servers worden gestuurd niet. De prijsstelling, datasnelheid en beschikbaarheid verandert niet. Dit draagt wederom bij aan de schaalbaarheid en betaalbaarheid van Azure Backup.  

Om de gegevens echter op deze onbegrensde manier op te slaan, moet je wel online beschikbaarheid hebben vanuit alle bronnen. Anders moet je de gegevens online versturen met de offline import- en exportservice van Azure, waarvoor wel extra gegevenskosten in rekening worden gebracht. 

Meer flexibiliteit  

Veel van de bovenstaande punten bieden organisaties meer flexibiliteit met het herstellen van gegevens. Onbeperkte overdracht van data betekent bijvoorbeeld dat je niet bang hoeft te zijn voor extra kosten bij het herstellen van gegevens in jouw systeem. Goede dataversleuteling zorgt ervoor dat er geen extra kwetsbaarheden ontstaan op het moment dat jij jouw data vaak overzet.  

Azure Backup integreert ook met Windows Server Backup, wat jouw herstelmogelijkheden nog flexibeler maakt. Daardoor kun je een systeemherstelpunt gebruiken op jouw Windows server wanneer het uitkomt. Het resultaat is een flexibelere en uiteindelijk betere back-up- en herstelinfrastructuur, ondanks het feit dat gegevens extern worden opgeslagen. 

Betrouwbaarheid voor jouw organisatie 

Een geïntegreerde en overkoepelende back-up oplossing is een essentieel component voor elk bedrijf dat wil groeien en gelijktijdig er zeker van wil zijn dat data beschikbaar blijft. Cloud back-ups hebben voordelen die wisselen van flexibiliteit tot schaalbaarheid.  

Ben jij nog steeds op zoek naar een betrouwbare back-upoplossing voor jouw bedrijfsgegevens die zowel veilig als GDPR-compliant is? Dan is Azure Backup zeker een interessante optie. Wil je er zeker van zijn dat de implementatie van deze cloud back-up oplossing naadloos verloopt? Neem dan contact met ons op en wij zorgen ervoor dat jouw gegevens goed worden beveiligd en overal beschikbaar zijn, nu en in de toekomst.


Ook jouw data altijd veilig?