Contact Support

Blog


De cloud, wat moet je nou echt weten voordat je overstapt? Veel bedrijven denken na over de cloud, maar kiezen ervoor om toch even te wachten. Daarom is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt voor een cloud first strategie.

Je hebt een oplossing nodig die datamigratie naar de cloud kan vergemakkelijken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over gegevensbeveiliging en privacy.

De basisvereisten voor een cloud first strategie

Een organisatie die nadenkt over een cloud first strategie moet rekening houden met een aantal belangrijke factoren. Op deze manier is het mogelijk om een uitgebreid concept te hebben om applicaties, diensten en gegevens veilig naar de cloud te migreren. Een aantal belangrijke vereisten zijn:

  • Data beveiligen – Bepaal de vereisten met betrekking tot gegevensbeveiliging en nalevingsvereisten. Bedrijven moeten weten welke beveiligingsprotocollen en –diensten een cloud leverancier kan leveren en of deze aansluiten bij de eisen van de organisatie.
  • Data en werkplek – Bedrijven moeten duidelijk in kaart brengen welke data en werkplekken goed naar de cloud gemigreerd kunnen worden. Voor bepaalde bedrijven is complete migratie naar cloud geen oplossing in verband met regelgeving.
  • Cloud kosten en soort data – Zonder een duidelijke kostenbeheersing en inzicht kan data naar de cloud zetten snel duur worden. Daarom is het belangrijk met een goede cloud partner om tafel te gaan te bespreken welke data wel en welke data juist niet goed naar de cloud kan worden gezet.
  • Goede databescherming – Hoewel cloud data altijd een vorm van beveiliging heeft, is het belangrijk dat bedrijven aan Recovery Point Objective / Recovery Time Objective (RPO / RTO) vereisten kan voldoen bij een hardware probleem.  

Een cloud migratieproject is een complex proces. Om ervoor te zorgen dat cloud migratie succesvol kan worden voltooid is het belangrijk dat er duidelijke richtlijnen zijn met betrekking tot wat de organisatie wil behalen. Een ideale oplossing vergemakkelijkt de controle en beheer van het data migratieproces.