Contact Support

Blog


Anno 2018 maken veel organisaties al gebruik van de alsmaar groeiende Office 365 Enterprise diensten. Het valt ITON op dat steeds meer organisaties besluiten, naast Office 365 Enterprise, ook gebruik te gaan maken van Enterprise Mobility + Security. Een logische keuze, want de transitie van de remote desktop werkplek naar SaaS georiënteerde lokale Windows 10 werkplek vraagt om een nieuw soort beveiliging.

Wat veel organisaties niet weten is dat de stap van Windows 10 Pro naar Enterprise klein is op het moment dat al gebruik gemaakt wordt van Office 365 Enterprise en EM+S. Recentelijk heeft Microsoft onder de naam Microsoft 365 Enterprise een nieuwe bundel gelanceerd. In deze bundel worden Office 365 Enterprise, Enterprise Mobility + Security en Windows 10 Enterprise extra voordelig aangeboden.

Microsoft 365 Enterprise heeft een meerprijs van slechts €3,20 per gebruiker per maand ten opzichte van de twee ‘losse’ Office 365 en EM+S diensten. Deze beperkte investering stelt organisaties in staat haar gebruikers (zelfs zonder reboot) automatisch te upgraden van Windows 10 Pro naar Enterprise. En juist het upgraden van Windows 10 Pro naar Enterprise is interessant.

De voordelen van Windows 10 Enterprise

Windows 10 Enterprise heeft een aantal waardevolle functionaliteiten die niet beschikbaar zijn in Windows 10 Pro. Veel van deze functionaliteiten zijn gericht op aanvullende beveiliging of maken het mogelijk apparaten nóg gerichter te beheren. Graag bespreken wij in vogelvlucht een aantal functionaliteiten van Windows 10 Enterprise die in de Pro variant ontbreken.

Voordeel #1

Windows Defender Credential Guard gebruikt een extra laag virtualisatie om inloggegevens in beveiligde containers af te schermen van het OS. Het resultaat is dat inloggegevens veilig zijn, zelfs als malware of andere kwaadaardige software het organisatienetwerk zijn binnengedrongen.

Voordeel #2

Met de ontwikkeling van duizenden nieuwe kwaadaardige bestanden iedere dag, bieden traditionele methoden zoals antivirusbeveiliging onvoldoende bescherming tegen hedendaagse aanvallen. Met het inschakelen van Windows Defender Device Guard schakelt het systeem over van reactieve naar preventieve beveiliging. In plaats van software te vertrouwen, tenzij geblokkeerd door antivirus of andere beveiligingssoftware, kan software alleen worden uitgevoerd indien goedgekeurd door de organisatie.

Voordeel #3

AppLocker is een Windows functionaliteit die voorkomt dat reeds geïnstalleerde applicaties nieuwe onderdelen uitvoeren of installeren.

Voordeel #4

Door applicaties te virtualiseren met Microsoft Application Virtualization (App-V) is het niet langer noodzakelijk applicaties op afstand uit te voeren. Applicatie virtualisatie maakt applicaties onafhankelijk van het onderliggende besturingssysteem, waardoor deze eenvoudig op centrale wijze gedistribueerd en beheerd kunnen worden.

Voordeel #5

Voor organisaties die gebruikmaken van gedeelde werkplekken of haar gebruikers zowel een lokale versie van Office als via een extern bureaublad aanbiedt, is Microsoft User Experience Virtualization (UE-V) een uitkomst. UE-V verzamelt en centraliseert de applicatie voorkeuren en Windows configuratie op gebruikersniveau en past deze op alle apparaten binnen de organisatie toe. Ongeacht het apparaat, lokaal of op afstand. Gebruikers ervaren één en dezelfde gebruikerservaring.

Voordeel #6

Door te upgraden naar Windows 10 Enterprise wordt de Managed User Experience uitgebreid met extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld gebruik in openbare ruimten. Zo is het mogelijk systemen automatisch te laten aanmelden met gastaccounts en kan de Keyboard Filter bepaalde toets combinaties zoals ‘Ctrl + Shift + Delete’ uitschakelen.

Laat ITON helpen

Ongeacht het type organisatie, Windows 10 Enterprise is door haar verbeterde beveiliging en vereenvoudigd beheer een waardevolle toevoeging voor elke IT-omgeving. Wil je weten wat Windows 10 in het bijzonder voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met mij of één van mijn collega’s. Dit kan door het onderstaande formulier in te vullen of aan de rechterkant op mijn naam te klikken.