Contact Support

Blog


Niet door de kou, geen files, effectiever werken... Volgens werknemers een paar voordelen van het thuiswerken. In Nederland neemt het thuiswerken volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) nog steeds toe. Maar zijn jouw bedrijfsgegevens wel veilig als werknemers thuis inloggen op het bedrijfsnetwerk? 

Thuiswerken en veiligheid

Als jij je werknemers thuis laat werken, kijk dan kritisch naar de gegevens waar zij mee werken en de beveiliging daarvan. Dit ook met het oog op de naderende GDPR-compliancy. Verschillende applicaties maken het mogelijk om gegevens te beveiligen wanneer deze buiten kantoor willen raadplegen. In deze blog gaan we in op de beveiliging van gegevens met Microsoft Enterprise Mobility & Security Suite (EMS Suite) en Office 365.

 

Microsoft EMS Suite

Microsoft Enterprise Mobility & Security Suite biedt een aantal oplossingen om bedrijfsgegevens te beveiligen. Zo kan je met Azure Right Management beveiliging aan een documenten koppelen, waardoor deze buiten jouw organisatie niet te openen zijn. Of ken rechten toe aan het bestand waardoor jij bepaalt wie het bestand wel en niet kan openen of bewerken. Met de Bitlocker binnen EMS Suite kan de gehele harde schijf versleutelen zodat gegevens bij verlies of diefstal niet te lezen zijn door kwaadwillenden.
 
Ook is het mogelijk om het inloggedrag van je medewerkers automatisch te laten analyseren met EMS Suite. Wordt er bijvoorbeeld ingelogd vanuit een ver land, terwijl er een uur geleden nog ingelogd werd in Nederland, dan krijg je daarvan direct een melding.
 

Microsoft Office 365

Office 365 is de online werkplek in de cloud. Daarbinnen zijn diverse beveiligingen toegepast. Niet alleen wordt standaard alle e-mail versleuteld en is er een toegangscontrole, maar zijn er ook tal van andere beveiligingsmogelijkheden:  
  • Secure Score geeft inzicht in jouw beveiligingssituatie en laat zien hoe deze risico’s zijn te reduceren. 
  • Advanced Threat Protection (ATP) voor Exchange Online beschermt jouw e-mail tegen geavanceerde malware-aanvallen. 
  • Information Rights Management (IRM) voorkomt dat jij en jouw gebruikers gevoelige informatie ongewenst printen, doorsturen, bewaren of bewerken. 
  • Mobile Device Management (MDM) beveiligt en beheert mobiele apparaten van jouw gebruikers Zo kun je bijvoorbeeld een apparaat op afstand wissen en uitgebreide rapportages over apparaten bekijken. 
Met deze beveiligingsmogelijkheden voldoet Microsoft aan de ISO-27001 norm: één van de beste beveiligingsstandaarden ter wereld is.
 
Omdat ITON het hoogste niveau heeft bereikt met Microsoft technologieën en beschikt over de juiste kennis, mogen wij ons Gold Certified Partner noemen. Wij werken nauw samen met Microsoft om zo de beste oplossing voor jouw organisatie te vinden. Wil je meer informatie over onze diensten, neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter zodat wij contact met jou kunnen opnemen.