Contact Support

Nieuws Microsoft Teams


Microsoft is met een flinke update van Teams op de proppen gekomen. Wij gaan in op de updates die te maken hebben met Skype for Business.

Contacten en groepen geïmporteerd

Skype for Business contacten komen naar Teams. Alle contacten en groepen die jij hebt gecreëerd in Skype for Business zullen ook verschijnen in Teams. Die zijn te vinden bij 'chats' onder het tabblad 'contacts'. Het is ook mogelijk om vanuit Teams nieuwe contacten en groepen toe te voegen. In eerste instantie importeert Teams alleen contacten van je eigen organisatie. In een latere update zullen ook contacten van buiten jouw organisatie in Teams terug te vinden zijn.

Eenduidige aanwezigheidsstatus

Ook jouw aanwezigheidsstatus van Skype for Business zal zichtbaar zijn in Teams. Dit zorgt ervoor dat de eindgebruiker slechts één status heeft, ongeacht welke app of apparaat hij gebruikt. Om deze functionaliteit te gebruiken moet het onderliggende Skype for Business account (die verbonden is met de gebruiker van Microsoft Teams) gehost worden op Skype for Business online.

Integratie van chatgesprekken

Een andere update van Teams is de integratie van jouw chats. Het kan voorkomen dat je zowel Skype for Business als Teams gebruikt. Om de productiviteit ten goede te komen zal de volledige chatgeschiedenis van jouw gesprekken op Skype ook in Teams terug te vinden zijn. Ook om deze functionaliteit te gebruiken moet het onderliggende Skype for Business account (die verbonden is met de gebruiker van Microsoft Teams) gehost worden op Skype for Business online.

Beheercentrum vanuit Teams

Om beheerders in staat te stellen de verschillende aspecten van de service beter te beheren, is Teams begonnen met het uitrollen van een nieuw Microsoft Teams & Skype for Business Admin Center. Van daaruit kun je zowel Teams als Skype for Business beheren. Het nieuwe beheercentrum biedt extra functionaliteiten, inclusief het beheren van het berichtenbeleid op gebruikersniveau. Lees de volledige aankondiging voor alle details.

De nieuwe functies met betrekking tot Skype for Business in Teams (integratie chats, aanwezigheidsstatus en het importeren van contacten) zullen ook beschikbaar komen op mobiele apparaten. Wil je meer te weten komen over Microsoft Teams en de voordelen voor jouw organisatie? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.