Hans de Groot, ICT-manager Zozijn: "ITON is al jaren tot grote tevredenheid huisleverancier van Zozijn. ITON heeft onze oude Windows 2003 server omgeving ingericht. Zo'n 2 jaar geleden ontstond het plan over te stappen op een Windows 2012 server omgeving. ITON kon helaas niet aan onze vernieuwende architectuurwensen voldoen en dus zouden we afscheid nemen van elkaar."

Verbanden

Al snel bleek dat de nieuwe partij haar afspraken niet nakwam, maar dat het concept wel goed was. Daarop is ITON gevraagd dat concept te vertalen in een praktische invulling. "Direct na livegang van de nieuwe omgeving kregen we de nodige inlogproblemen. Medewerkers werden uit het systeem gegooid. In samenwerking met ITON hebben we vervolgens alle betrokken softwareleveranciers achterna gezeten om tot een oplossing te komen." Hans heeft tijdens deze periode ervaren dat ITON er altijd voor hem was. Zowel 's avonds als in het weekend. "Zo legde de consultant van ITON uiteindelijk verbanden en ontdekte dat het inlogprobleem bij een leverancier lag. Nadat dat is opgelost, kon er weer normaal gewerkt worden."

SharePoint

Onlangs heeft Zozijn een intranet oplossing gekocht op basis van Office 365. "Het bleek dat de gecontracteerde partij te veel, vertragend maatwerk had toegepast in de SharePoint Online omgeving. Iets dat vooraf absoluut niet gewenst was", zegt Hans de Groot. "ITON heeft een goede relatie met Microsoft en heeft bijgedragen in het vinden van een oplossing. We zijn overgestapt van een on-premises SharePoint omgeving naar de online variant. Aangezien de intranet leverancier onvoldoende kennis van SharePoint Online had en we tegen allerlei problemen aanliepen, heb ik de hulp van de SharePoint specialisten van ITON ingeroepen. Zij zijn nu ons aanspreekpunt en verantwoordelijk voor het functioneren van die omgeving. De eerste release wordt getest en gaat binnenkort live. Fase twee gaat daarna van start. We hopen dat zo langzaamaan de kleine irritaties over die omgeving bij onze gebruikers verdwijnen."

Cloud Authenticatie

Daarnaast heeft Zozijn voor Cloud Authenticatie gekozen om de veiligheid van informatie en applicaties te garanderen. De oplossing die ITON hiervoor gebruikt is Multi-Factor Authenticatie (MFA) van Microsoft. Bij het inloggen op de werkplek wordt naast een gebruikersnaam en wachtwoord om een extra verificatie gevraagd. Hans: "We gebruiken MFA zodat onze medewerkers thuis of met een ander device kunnen inloggen. Als je op een locatie van Zozijn werkt, heb je MFA niet nodig. Wel gaan we MFA waarschijnlijk binnenkort inzetten op applicaties, zoals het ECD."

Partner

En wat betreft de toekomst? "ITON is nu onze SQL omgeving aan het consolideren en binnenkort gaan we van start met de implementatie van de tool Cloud Auditor. Daarmee kan volledig automatisch de configuratie of hardening van besturingssystemen van servers, desktops, laptops en netwerkcomponenten effectief en efficiënt gecontroleerd en geanalyseerd worden. Het is duidelijk: ITON is meer dan een huisleverancier. ITON ondersteunt de organisatie, geeft advies en is de strategisch partner van Zozijn op IT gebied. Daarbij kunnen we gebruikmaken van de verschillende disciplines waarover ITON beschikt. Bovendien zijn de medewerkers heel benaderbaar en persoonlijk toegankelijk."