Contact Support

Nieuws


Microsoft komt binnenkort komt met een nieuwe functie binnen OneDrive for Business waarbij het mogelijk is om ransomware zelf te verwijderen. Hiermee kan OneDrive for Business worden teruggezet naar een eerdere versie om een ransomware-aanval ongedaan te maken.

Wat is ransomware?

Ransomware is een soort gijzelsoftware waarbij bestanden worden versleuteld. Vervolgens wordt er geld van de gebruiker gevraagd om de versleuteling ongedaan te maken. Als jouw bedrijfsnetwerk besmet wordt met ransomware kun je al je bestanden kwijtraken, inclusief de opgeslagen bestanden in OneDrive for Business. 

Terugzetten van bestanden

Microsoft komt met een nieuwe functie om geïnfecteerde bestanden te verwijderen binnen OneDrive for Business. Door een zogenaamde rollback kun je de bestanden terugzetten naar een eerder tijdstip waarop de data nog niet besmet was met de ransomware. Dit is vergelijkbaar met een systeemherstel op een desktop. 

Selfservice

Het terugzetten van bestanden kan door de gebruiker zelf worden gedaan. Dit betekent dus dat geen contact meer hoeft plaats te vinden met de helpdesk. Het is nog niet bekend hoever je terug kan gaan in de tijd met een rollback. Wel is bekend dat er een keuzemogelijkheid komt, waarbij je kan kiezen uit een aantal data om mee terug te gaan in de tijd. 

Release

De nieuwe feature zal voor gebruikers van Office 365 het eerst worden geïntroduceerd en wij verwachten dat deze snel beschikbaar komt. Later zal (naar verwachting eind februari) deze voor alle gebruikers van OneDrive for Business worden geïntroduceerd. 

Nauwe samenwerking

ITON werkt nauw samen met Microsoft en beschikt over de juiste productkennis. Wij mogen ons zelfs Gold Certified Partner van Microsoft noemen. Wij weten de beste oplossing voor jouw organisatie te vinden. Wil je meer informatie over onze diensten? Neem dan contact met ons op of laat hieronder je gegevens achter zodat wij contact met jou kunnen opnemen.