Contact Support

Blog Microsoft Teams


Een van de krachten van Microsoft Teams is dat Office 365 naadloos integreert binnen het platform. Daardoor kun je binnen Teams gebruik maken van Microsoft Office 365 producten en laten aansluiten op jouw manier van werken. 

Excel, Word en PowerPoint

Je wist natuurlijk al dat je binnen Microsoft Teams eenvoudig kunt samenwerken in Excel, Word en PowerPoint. Wanneer je met je team veelvuldig samenwerkt in een bepaald bestand kun je er ook voor kiezen die te delen via een tabblad. 

Wanneer je kiest om een tabblad toe te voegen, krijg je ook de mogelijkheid om voor een bestand te kiezen. Het bestand is dan snel en direct toegankelijk voor teamleden. Handig bijvoorbeeld als de jaarplanning snel te raadplegen moet zijn.

E-mail

Door Microsoft Teams te gaan gebruiken zul je merken dat het aantal mailmomenten afneemt. Desondanks kan het voorkomen dat je een bepaalde mail met de rest van je teamleden wilt delen. Binnen het platform heeft elk kanaal een eigen e-mailadres. 

Welk adres dat is kun je zien door op de drie puntjes achter het kanaalnaam te klikken. Wanneer je dus een mail doorstuurt naar dat adres, komt deze mail in de gesprekshistorie als een chatbericht.

Power Bi

Met Power Bi heb je een tool in handen om data te analyseren en op een overzichtelijke manier te presenteren met dashboards. Dankzij de vele koppelingen kun je met Power Bi een dashboard maken binnen jouw team. Dit doe je door een Power Bi tabblad te maken. Daarin bepaal jij welke KPI’s voor jouw team direct binnen in het tabblad zichtbaar zijn.

Online meetings

Een grote kracht van Microsoft Teams is de mogelijkheid tot online vergaderen. Die vergaderingen zijn locatie onafhankelijk. Teamleden kunnen vanuit huis of bij een klant werken en eenvoudig deelnemen aan een vergadering. Een vergadering kun je van tevoren plannen.

Soms is het nodig om spontaan een vergadering te starten. Onderaan het chatvenster van het kanaal is daarom een camera symbool toegevoegd. Door daar op te klikken, start je automatisch een vergadering. Alle teamleden kunnen dit in de chat zien en ook deelnemen. Je kunt ook teamleden toevoegen, zij worden dan via Teams gebeld om aan de vergadering mee te doen.

Tijdens de vergadering is het mogelijk om je scherm te delen en samen naar documenten te kijken. De online vergaderfunctie van Teams is gebaseerd op Skype for Business. Je kunt zowel via Teams of via Skype de online vergadering volgen. Skype for Business gaat op termijn echter verdwijnen, zo kondigde Microsoft eerder aan.

OneNote

Binnen Microsoft Teams is het eenvoudig om notulen te maken en beschikbaar stellen dankzij de integratie van OneNote. OneNote is onderdeel van ieder Office 365 abonnement. Dus wanneer je Teams hebt, kun je automatisch gebruikmaken van OneNote. Deze notulen kun je eenvoudig toevoegen met een extra tabblad waaraan je OneNote koppelt.

Microsoft Planner

Met je teamleden maak je dagelijks verschillende afspraken en heeft iedereen andere taken. Je hebt graag in één oogopslag duidelijk wie waarmee bezig is. Daarom is het handig om binnen Teams gebruik te maken van Microsoft Planner. Ook deze is eenvoudig toe te voegen met een extra tabblad.

Binnen Microsoft Planner kun je eenvoudig alle actiepunten voor je teamleden invoeren, beheren, toewijzen aan een teamlid, voorzien van een einddatum, de status bijhouden en laten zien dat een taak is afgerond. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de eenvoudige integratie van Office 365 binnen Microsoft Teams? Neem dan via het formulier aan de linkerkant contact met ons op en een specialist voorziet je zo snel mogelijk van een passend antwoord.