Next Generation Firewalls; voor een veilige school

Evenement


Op 1 augustus 2015 is de wet Sociale Veiligheid op School van kracht geworden. Scholen in het primair- en voorgezet onderwijs zijn verplicht te zorgen voor een veilige school.

De verplichting bestaat uit het ontwikkelen van een set samenhangende maatregelen, gericht op preventie en het afhandelen van incidenten op het gebied van onder andere pesten, discriminatie en radicalisering.

Een van de preventieve maatregelen die genomen kan worden is web- en contentfiltering en monitoring. Hiermee wordt voorkomen dat ongepaste of illegale websites worden geopend en kan verontrustend gedrag van leerlingen worden gesignaleerd, waardoor er tijdig actie kan worden ondernomen.

Voor een veilige school

Op donderdagochtend 28 september informeren wij je graag samen met Jeroen Hekelaar en John Aarsen (SonicWall) over webfiltering, monitoring en andere mogelijkheden van Next Generation Firewalls (NGFW) voor het onderwijs.

Hoe houden we controle op wat er op het internet gebeurt, maar kunnen we toch flexibiliteit bieden? Hoe houden we ons netwerk veilig in een BYOD omgeving? Hoe beschermen we ons netwerk tegen malware aanvallen (zeker nu veel verkeer via SSL verbindingen binnenkomt)? Hoe bescherm ik mijn omgeving realtime tegen breaches en aan welke eisen moet ik voldoen met het oog op de GDPR? Hoe kan IT het onderwijs ondersteunen met de juiste inzichten en rapportages? En hoe zorgen we ervoor dat onze security up-to-date blijft, nu bedreigingen zich steeds sneller ontwikkelen?

Inschrijven

Meer weten over de voordelen van Next Generation Firewall oplossingen voor jouw onderwijsinstelling? Schrijf je in voor deze sessie en geef aan of je de technische of functionele sessie wilt bijwonen. Tijdens de functionele sessie worden de verschillende functionaliteiten besproken en hoe deze kunnen bijdragen aan een veilige school. Bij de technische sessie gaan we dieper in op de materie; hoe werkt het en waar kun je tegenaan lopen?

Agenda

 

09.00 – 09.30 uur
09.30 - 09.45 uur
09.45 - 10.30 uur
10.30 - 10.45 uur
10.45 - 11.30 uur
11.30 - 12.00 uur
12.00 - 13.00 uur

Ontvangst
Welkomstwoord + intro ITON
Online veiligheid van leerlingen
Pauze
Bescherming tegen gevaren van buitenaf
Security as a Service (SecaaS)
Lunch

 


Locatie: kantoor ITON Veenendaal, Landjuweel 20, 3905 PG in Veenendaal. Plan hier een route.