Contact Support

Blog Microsoft Teams


In november 2016 zag Microsoft Teams het levenslicht. Het had echter weinig gescheeld of Teams was er helemaal niet geweest. Microsoft dacht destijds na over een overname van Slack voor een flinke som geld. Uiteindelijk nam het de beslissing om zelf een applicatie te maken. Een goede keuze, zo blijkt uit de toegevoegde waarde van Teams voor je organisatie.

Op dit moment maken meer dan 200.000 organisaties gebruik van Teams, waarvan ITON ook een tevreden gebruiker is. Maar wat zijn de punten die Teams beter maken dan Slack? Wij leggen het in deze blog graag aan je uit.

Teams integreert met Office 365

Teams is geschikt voor elk type bedrijf, ongeacht het aantal werkplekken. Daarom is het handig dat Office 365 toepassingen eenvoudig te gebruiken zijn binnen Teams. Je kunt niet alleen documenten delen met je collega's, maar er ook tegelijkertijd in samenwerken. En om de communicatielijnen helemaal kort te houden kun je tijdens het bewerken via een chat direct met elkaar communiceren.

Lees ook: Workspace 365 nu eenvoudig toe te voegen in Teams

Prijsmodel

Beide tools hebben een freemium versie. Maar bij interesse in de geavanceerde functies kun je tegen een meerprijs upgraden. De standaard Office 365 versie van Microsoft Teams kost €4,20 per gebruiker, per maand. Dat is goedkoper dan de goedkoopste standaardversie van Slack, waar je €6,25 per gebruiker, per maand voor betaalt. Met de directe toegang tot Office 365 applicaties heeft Teams hiermee een streepje voor.

Ga je voor de meer uitgebreide versies van de programma's, dan zit daar ook een verschil in. Bij Teams gaat het dan om €10,50 per gebruiker, per maand. Slack rekent €11,75 per gebruiker, per maand voor hun pakket. Bij Slack gaat het dan om de zogenoemde Plus-versie en bij Teams om de Office 365 Business Premium versie van het programma.

Lees ook: De tips en tricks van Microsoft Teams

Uiterlijk

Beide programma's doen qua design niet voor elkaar onder. Zowel bij Teams als bij Slack is het makkelijk om te navigeren en gesprekken te starten. Teams heeft echter wel een extra verticaal paneel met verschillende tabbladen. Waarmee je nog sneller door het programma kunt om andere toepassingen te gebruiken.

Bestanden delen en samenwerken

Een bestand dat je uploadt binnen Slack mag maximaal 1 GB zijn. Met 15GB zijn de mogelijkheden binnen Teams daarmee groter. Wanneer je bestanden deelt binnen Teams, hoeft de andere gebruiker die niet eerst te downloaden. Hij kan het bestand gewoon openen binnen Teams en daarin verder werken.

Video calls

Beide applicaties hebben de mogelijkheid om video calls in te schakelen. Zo kun je binnen Teams eenvoudig vergaderen en het bovendien opnemen. De opgenomen video verschijnt dan een paar minuten na de meeting in de chat. De limiet van aantal deelnemers in één sessie ligt bij Slack op 15, terwijl je binnen Teams met maximaal 80 mensen tegelijk een sessie kunt hebben.

Mede dankzij de ervaringen met Skype heeft Teams een voorsprong op Slack. Je kunt eenvoudig audio en video calls beheren en schermen delen met elkaar. Je kunt ook gebruik maken van Skype Meeting Broadcast om bijvoorbeeld een webinar te geven met een maximum van 10.000 kijkers. Een functie die Slack niet biedt.

Lees ook: Tips om het meeste uit Microsoft Teams te halen

Wil je een keer met onze specialisten sparren over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Laat dan via onderstaand formulier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.