Contact Support

Nieuws Microsoft Teams


Een jaar gaat snel voorbij, en zo is dat ook met Microsoft Teams. Ik herinner mij nog goed het moment dat het werd aangekondigd. Een heel mooi product als idee en visie. Echter toen het op de markt kwam was het nog een zeer beperkt product. De basis was aanwezig, maar voor de rest rammelde het aan alle kanten.

Niet dat dat anders is dan alle andere applicaties die worden geïntroduceerd op de markt. Tegenwoordig proberen softwareleveranciers een applicatie zo snel mogelijk op de markt te brengen om te kijken of het aanslaat. Op dat moment gaan ze de applicatie verbeteren en wordt het wellicht wat. Maar in een jaar is er veel verbeterd in Microsoft Teams.

Enkele nieuwe mogelijkheden waren niet verwacht en die waren er ineens, zoals de integratie van je persoonlijke omgeving van Planner en OneNote. Door deze introductie voldoet het steeds beter aan het dashboard idee; alles bij de hand hebben wat je op een normale werkdag nodig hebt. Andere functionaliteiten die allang verwacht waren laten soms even op zich wachten. Een voorbeeld daarvan die pas is geïntroduceerd is, is het zo frictieloos mogelijk externen uitnodigen in een Team. Dat had wel wat eerder gemogen, gezien dat het uitgangspunt van Microsoft Teams samenwerking is.

Infographic celebrating Microsoft Teams' one-year anniversary.

In de blog die aangaf dat Microsoft Teams jarig is, gaven ze ook een aantal vernieuwingen aan die er al zijn of die eraan komen. Hieronder een aantal onderdelen die ik interessant vind:

  • Cloud recording. Meer functionaliteiten die meetings/webinars beter ondersteunen. Onder andere automatische ondertiteling en de mogelijkheid dat leden van de meeting dit ook direct kunnen inzien.
  • Achtergrond blur op video. De mogelijkheid om alleen het hoofd van de persoon scherp te stellen, zodoende wordt de andere partij niet afgeleid door zaken op de achtergrond.
  • Allerlei devices die standaard integratie krijgen met native Microsoft Teams.
  • Detectie van Microsoft Teams Meetings Room. Mogelijkheid om dichtstbijzijnde Microsoft Teams ruimtes te reserveren.

Al met al wordt Microsoft Teams steeds een completere applicatie die de ingang bied tot diverse services van de Office365 suite en daarbuiten. Ik blijf het volgen en als er interessante zaken zijn dan deel ik die hier met jullie.