Contact Support

Nieuws


Microsoft introduceert het als ‘The future of Office documents’ en het was de CEO van Microsoft, Satya Nadella, die hoogstpersoonlijk Microsoft Fluid aankondigde als belangrijke nieuwe telg binnen de Microsoft Productivity Suite. Maar is deze digitale tooling een revolutie of evolutie die het samenwerken makkelijker gaat maken? Bepaal het zelf.

Wat is Fluid?

Fluid maakt het mogelijk om delen van content uit Office applicaties heel eenvoudig als een soort kleine LEGO blokjes in te brengen in e-mailberichten, chats of apps. Daarbij wordt de inhoud telkens ververst en is de informatie altijd up to date in de applicaties waar Fluid gebruikt wordt.

Enkele voordelen van Microsoft Fluid

Volgens Jon Friedman, President van Design en Research bij Microsoft, maakt Fluid het mogelijk om realtime met 5, 10, 15 of zelfs wel 100 mensen dingen tegelijkertijd te doen. Er kan razendsnel onderling worden samengewerkt. Groot voordeel daarbij is dat het in samenwerkingen niet altijd noodzakelijk is om hele documenten te sturen. Het voorkomt daarmee onnodige ballast is onze conclusie. Vanuit de verschillende fragmenten stel je met z’n allen iets nieuws samen wat relevant en begrijpelijk is voor de ontvangers, zoals prospects, klanten of collega’s.

Welke toepassingen?

Microsoft Word, Outlook, Teams en nog meer Office applicaties gaan er nog productiever en efficiënter door werken. De toepassingen lijken oneindig, maar we noemen er alvast drie:

  1. Automatisch vertalen: Stel dat je in Microsoft Teams met een internationaal team samenwerkt dan worden chatberichten bijvoorbeeld met Fluid automatisch vertaald. Fluid brengt mensen wereldwijd nog dichter bij elkaar.
  2. Tegelijkertijd ontwerpen: Je kunt met Fluid in real time samen in een document tekenen of ontwerpen. Fluid zal hierdoor creatieve processen versnellen.
  3. Het inbrengen van tabellen of grafieken (charts). Razendsnel een grafiek uit een Excel bestand toevoegen aan een vergadering in plaats van het sturen van het complete document. De deelnemer kunnen vervolgens via chat hierop reageren. Fluid levert in dit geval een bijdrage aan begripsvorming.

Ongetwijfeld kun je zelf ook een toepassing bedenken. Bij het maken van een offerte heb je wellicht input nodig van de juridische afdeling, waarbij je alleen de voorwaarden wilt toezenden die voor deze opdracht noodzakelijk zijn. Natuurlijk kan het ook gaan om het uitsluiten van fragmenten die niet bij iedereen onder ogen mogen komen. Microsoft Fluid maakt het mogelijk om als LEGO blokjes met de noodzakelijke content te bouwen en iets unieks te creëren.

Samenwerken zonder barrières

Microsoft Fluid is een nieuwe manier om sneller samen te bouwen door insluitbare componenten te maken. Daarom zou het weleens voor een revolutie kunnen gaan zorgen is onze mening.

Meer weten?

Kijk eens naar deze video of neem contact met ons op.