Contact Support

Nieuws


Als je Windows gebruikt is de kans aanwezig dat het je bekend in de oren klinkt; Windows Update beslist dat juist nú het moment is om opnieuw op te starten en updates uit te voeren.

Misschien was je net een presentatie aan het ontwerpen, een belangrijke mail af aan het ronden of een groot bestand aan het downloaden. De logica achter Windows Update zorgde nog wel eens voor ontevreden gebruikers, maar dat gaat veranderen.

De nieuwe updates van Microsoft (Redstone 5 en Redstone 6) zorgen er voor dat jouw computer zich niet ineens opnieuw opstart. Voor veel mensen zal dit veel frustratie besparen.

Update op basis van machine learning

Volgens Windows Insider Chief Dona Sarkar gaat Windows een voorspellend model gebruiken. Sarkar geeft in een blogpost aan de klachten over Windows Update 'gehoord zijn' en dat deze nieuwe logica ervoor moet zorgen dat de update proactief gaat nadenken.

Dit betekent dat het nieuwe Windows Update model beter kan inschatten wanneer het jouw computer opnieuw kan opstarten. Dit gebeurt op basis van machine learning. Dit betekent niet alleen dat Windows rekening houdt met het feit dat je bezig bent met jouw computer, maar ook probeert te snappen of je misschien even naar het toilet bent of een kopje koffie gaat halen.

Volgens Sarkar heeft het nieuwe updatemodel veelbelovende resultaten na interne testen. Omdat de basis van het nieuwe model in de cloud zit betekent dit dat het model continu aangepast kan worden.

Indien het nieuwe updatemodel ook succesvol is bij de in de Skip Ahead Ring (Build 18204) en Fast Ring (Build 17723) dan wordt het model ook gebruikt in de uiteindelijke versie van Redstone 5.