Patrick Kuiper is bij Carglass (Smith&Smith) in Nieuw-Zeeland verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met ICT en digitaal. Kuiper werkt nu twee jaar bij de vestiging in Nieuw-Zeeland en had een duidelijk doel voor ogen. Hij wilde een desktop in de cloud voor de ruim driehonderd werknemers. "Ik wist al snel dat ik hier RES wilde implementeren en desktop naar de cloud te brengen. Dat kwam door een eerdere succesvolle implementatie van RES."

Altijd en overal werken

De visie van Kuiper is dat iedereen op elke plek, overal, wanneer ze willen en op elk apparatuur kan werken. Zodat er sprake is van een flexibele werkruimte. "Of je nou je tablet, mobiel of laptop van het werk gebruikt. Het moet ook niet uitmaken of je op het strand zit of op kantoor. Het principe is dat je altijd en overal kunt werken, zolang je maar een 3G verbinding of beter hebt."

In eerste instantie zocht Kuiper binnen de landgrenzen naar een partij die RES bij Carglass zou implementeren. Zijn leverancier DTSL, die de volledige ICT infrastructuur heeft aangelegd, kon hem daar niet bij helpen. Daarom ging hij zelf op onderzoek uit. "Ik zag dat in Dubai een RES support zat. Ik heb mijn leverancier gevraagd met hun te gaan praten. Dat was allemaal moeizaam en stroef." Dat was het moment dat ITON naar voren kwam in de gedachten van de Kuiper.

"Ik heb eerst gekeken wie er nog allemaal werkten. Vervolgens heb ik Jerry Hulzink gemaild en zo is dit project begonnen." Kuiper raakte tijdens zijn werk voor Aveleijn in Borne in aanraking met ITON. Destijds werkte hij samen met ITON aan de implementatie van Citrix en RES. "Dat was zo charmant en goed, dat het altijd in mijn achterhoofd is blijven zitten. Het principe van RES is dat alles vanuit veiligheidsoogpunt is dicht gespijkerd en je moet openzetten wat je nodig hebt. Dat was voor mij een belangrijk aspect. Een veilige flexibele omgeving."

Volledig beveiligd

Patrick Kuiper ziet dat de beveiliging van je desktop steeds belangrijker wordt. "De enige manier om daar echt mee om te gaan is door de desktops helemaal dicht te spijkeren. Maar je wilt de mensen toch de vrijheid gegeven dat ze hun werk kunnen doen en de juiste applicaties en tools tot hun beschikking hebben. En RES helpt daarbij. Als iemand een applicatie of tool nodig heeft, kunnen ze het binnen 48 uur gebruiken en toch is het dan volledig beveiligd."

Afstand

Voor zowel ITON als Carglass was het geen probleem om op zo grote afstand met elkaar te werken. "De mensen van ITON maakten er geen probleem van om 's avonds of 's morgens heel vroeg in hun vrije tijd te bellen. Dat heeft heel erg geholpen. Dat laat ook het enthousiasme en de passie zien die de jongens erin hebben gestoken."

Voornamelijk de communicatie was in dit geval ontzettend belangrijk. Doordat alle partijen zich flexibel opstelden en een goede technische achtergrond hadden, is de oplossing op een effectieve manier geïmplementeerd. "Met teams in verschillende landen is communicatie het belangrijkste", vult Kuiper aan. "Je moet, zoals altijd, heldere afspraken maken."

Veilige desktop

"Iedereen die aan het project heeft meegeholpen was gepassioneerd rondom de oplossing en de implementatie. We hebben nu dus een veilige desktop in de cloud. We hebben flexibiliteit gecreëerd en een omgeving waarin iedereen werkt en volledig is beveiligd. Onze mensen kunnen nu altijd, overal en waar dan ook in een beveiligde omgeving werken."

De desktop is inmiddels op zes locaties in Nieuw-Zeeland uitgerold. En dat zal bij nog 25 locaties gebeuren. De gebruikers spreken van een snellere omgeving. Iedereen binnen de organisatie die interesse heeft in de desktop mag er gebruik van maken. "Vooral ons Business Intelligence team is een veelgebruiker, want de omgeving schaalt automatisch op als ze meer rekencapaciteit nodig hebben."

In contact blijven

Kuiper blijft in contact met de mensen van ITON om gebruik te blijven maken van de kennis. "Ik krijg jullie nieuwsbrief en dus hoor het als er nieuws is. Dit was de best mogelijke partij die we ons konden wensen. Zowel in mijn tijd bij Aveleijn als nu heb ik de samenwerking als positief ervaren. Daarom beoordeel ik dit project met een 9. Ik zou ITON sowieso aanraden bij andere partijen die iets soortgelijks willen doen. Dat heb ik ondertussen ook al gedaan."