Contact Support

Blog


Na opnieuw een enthousiaste IT brainstormsessie met een van onze klanten, sta ik nog even na te praten met mijn collega Jelmer Barhorst. We hebben deze sessie inmiddels bij een aantal organisaties gegeven en elke keer staan we versteld van het heldere resultaat. Misschien moet ik hierover maar eens gaan bloggen!

Veel bedrijven willen weten waar ze staan en waar ze naartoe moeten om in de toekomst de boot niet te missen. Cloud wordt dan makkelijk geroepen, maar niet alleen de directie, ook de automatisering en de rest van de organisatie moet mee. Niemand kan zonder zijn digitale werkplek. Dat deze werkplek eenvoudiger te beheren is en minder kost, daar zijn we het over eens. Maar men wil een totaalplaatje. Dat is waar we voor zorgen in twee à drie sessies, inclusief een strategisch rapport voor de directie.

Alles naar de cloud

Vaak wordt er door de directie geroepen dat alles naar de cloud moet omdat het makkelijker, beter en goedkoper is. Dit levert veel frustraties op bij de automatiseringsafdeling. Er zitten altijd haken en ogen aan. Het innovatietempo van de cloud is voor oudere applicaties vaak te hoog. En voordat je de meest kritische applicaties verplaatst, wil je de performance meten. Beheerders zijn terecht bezorgd. Het is hun dagtaak alles in de lucht te houden, zij zien de complexe afhankelijkheid.

Wanneer we een dag met de IT afdeling zitten, zien we dat we het applicatielandschap heel goed in kaart kunnen brengen. Bedrijven willen allemaal dat hun IT zo eenvoudig mogelijk is, het liefst als stroom uit de muur. Als we alle zaken op een rij zetten, krijgen we een heel mooi plan. Opeens is er veel meer mogelijk dan eerst gedacht werd.

Struikelblokken

Grote struikelblokken blijven bestaan. Er is altijd wel een applicatie die niet met zijn tijd meegaat. Wanneer dat een enkele applicatie is, is de conclusie soms dat we daar afscheid van moeten nemen. We hebben onze stip op de horizon gezet en zien daar de voordelen van. Misschien moeten we de leverancier één of twee jaar de tijd geven om up-to-date te zijn, anders kiezen we een alternatief dat onze IT strategie niet in de weg zit. Dit soort keuzes geven enorm veel inzicht en begrip in de organisatie.

Zodra we het IT beleid duidelijk voor ogen hebben, kunnen IT en directie hiermee aan de slag. Dan krijgen we allemaal energie, omdat we nu concreet aan de slag kunnen zonder algemeenheden waar intern frustratie over bestaat. Een opmerkingen als 'Alles de deur uit' is dan te makkelijk. Voor IT wordt het ook interessanter. Bezig zijn met de inhoud en niet zozeer met het in de lucht houden van de applicatie. Dat laten we aan de leverancier over.

Daarnaast is het mooi om te zien hoe mijn collega Jelmer met praktische vragen inzicht geeft in het applicatielandschap. Hij heeft het vermogen de IT strategie te visualiseren, zodat de korte- en langetermijnstrategie voor iedereen helder wordt. Het lijkt soms simpel, maar uiteindelijk leveren we een rapport op dat zeer goed ontvangen wordt. Door management, directie en automatisering. Kortom, we kijken of onze klanten cloud ready zijn, zetten de strategie op papier. En werken het volledige IT beleid uit voor de korte termijn (voor de snelle wins) en de lange termijn.  

Interesse in een toelichting of even sparren? Neem rustig contact met ons op. En vul meteen de Cloud DNA Check in.