Dennis van Klaveren, systeembeheerder van softwarebedrijf DataQuint: "Onze visie is meer naar de cloud gaan met onze diensten. Met de vraag hoe dat moet, heeft ITON ons geholpen. We zijn gestart met de migratie van onze Exchange server naar Office 365. Groot voordeel is dat als er nu bijvoorbeeld brand uitbreekt, de mail niet weg is."

ITON Cloud Suite

Gebruikers vinden het prettig dat ze overal bij hun mail kunnen en geen Outlook client meer nodig hebben. DataQuint heeft gekozen voor de hybride oplossingen uit de ITON Cloud Suite. "Het eerste project is echt goed verlopen", zegt de systeembeheerder. "Daarom zijn we druk bezig meer zaken in de cloud te krijgen. Zo hebben we samen Hybride Identiteit geïmplementeerd op basis van ADFS. Ook gaan we een nieuwe Remote Desktop server opzetten, om onze business applicaties te ontsluiten. Hierna volgt Azure Site Recovery. Zodat we kunnen terugvallen op replicaties van de omgeving in de cloud, mocht er hier iets gebeuren."

Dezelfde identiteit

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de inrichting van een hostingplatform voor de klanten van DataQuint. Hierbij wordt de applicatie als dienst afgenomen. Directeur Jan-Peter Reumerman: "We hadden hiervoor meerdere partijen benaderd. ITON kwam er het beste uit, met een duidelijk verhaal waarin kwaliteit bovenaan staat. Net als bij DataQuint, daarom past de organisatie ook zo goed bij ons. We hebben dezelfde identiteit: Flexibel zijn en de klant is altijd koning. ITON heeft de kennis in huis, is dynamisch en snel. Dat spreekt ons aan. Als ik een aanvraag doe, verwacht ik snel antwoord én dat de andere partij inhoudelijk dingen snapt. Bij de andere partijen waarbij we een offerte hebben uitgezet, was dit niet het geval."

Co-creatie

Om de paar maanden staat een nieuw project op de agenda. Alle projecten worden door DataQuint en ITON samen opgepakt. De systeembeheerder van DataQuint verdiept zich ook in de technologie. "Wij verwachten niet van ITON dat ze alles zelf doen. Ik zie het meer als een co-creatie én we willen graag de kennis in huis houden. Na de research maak ik samen met één van de architecten van ITON een technisch ontwerp. Daarna volgt het plan van aanpak. De medewerkers van ITON hebben altijd meer dan genoeg kennis over het product waarvoor ze ingehuurd worden."

Flexibiliteit

Het volgende project is Cloud Desktop voor Bomenwacht Nederland, een zusterorganisatie van DataQuint. Van Klaveren: "Voordeel is dat deze remote omgeving makkelijk van buitenaf te benaderen is, zonder dat daar een VPN verbinding voor nodig is. Iedere medewerker kan inloggen met welk device hij maar wil. Daarin hebben we weer een stuk flexibiliteit gewonnen. We hebben veel gebruikers die buiten de deur werken, vooral in het veld. Voorheen konden ze niet overal bij de omgeving, straks wel."