Contact Support

Blog


Door de modernisatie van onze werkplek ziet ons ‘kantoor van morgen’ er heel anders uit. De trend van de laatste jaren vanuit verschillende industrieën is het steeds toegankelijker maken van onze werkplek, wat uiteindelijk zorgt voor betere en gemakkelijkere samenwerking tussen verschillende teams.

Cloud oplossingen bieden hierin een belangrijke oplossing voor teams die de samenwerking willen verbeteren, en de communicatie over en weer laagdrempeliger willen maken.

De nieuwe werkplek zal qua schaal, omvang en complexiteit er anders gaan uitzien dan wat we gewend zijn. Dat betekent ook dat de technieken veranderen om de werkplek zo geschikt mogelijk te maken voor de werknemers. Qua technologie is er voor elke trend een innovatie te vinden die de komende veranderingen ondersteunt. Wij zetten een aantal voorbeelden op een rij waarin we dat terugzien.

Werken op maat

De verwachting is dat medewerkers maatwerk leveren, maar medewerkers verwachten daarvoor wel een aangepaste manier van werken. Dit betekent op kantoor dat medewerkers zelf kunnen bepalen met welke apparaten ze het liefst werken.

Via de cloud is het mogelijk om je medewerkers steeds meer flexibiliteit te bieden en ervoor te zorgen dat programma's ook echt inspelen op wat de medewerker op dat moment nodig heeft. Door ervoor te zorgen dat medewerkers de apparaten kunnen gebruiken waar ze zich goed bij voelen, is het mogelijk voor ze om efficiënter te werken en zal de werktevredenheid ook hoger liggen.

Het lijkt erop alsof de standaard 9 tot 5 werkdag al vervangen is door flexibele werktijden. Via de cloud is het voor medewerkers mogelijk om flexibele afspraken te maken, die beter aansluiten op wat op dat moment het beste uitkomt. Deze flexibiliteit is voor bedrijven die al zijn overgestapt niet meer weg te denken.

De opkomst van de telewerkers

Nederland staat binnen Europa al in de top vijf qua telewerken, de digitale innovatie van de cloud zorgt ervoor dat medewerkers nog beter samen kunnen werken en dat geografisch verspreide teams ook zo beter kunnen samenwerken via de cloud. Office 365, een product van Microsoft, is een ideale oplossing voor telewerkers vanwege de verbeterde mobiliteit, meer productiviteit mogelijkheden en verbeterde real-time samenwerking.

Vrije werkplek

De fysieke werkplek verandert ook aantoonbaar. Er wordt steeds minder gebruik gemaakt van de vaste werkplekken. Daarvoor komen flexplekken in de plaats. Dit bevordert de communicatie, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee.

Hoe kan een bedrijf ervoor zorgen dat medewerkers altijd en overal bij hun data kunnen? Daarvoor is SaaS (Software As A Service) de perfecte oplossing. Het zorgt ervoor dat mobiele medewerkers altijd dezelfde software kunnen gebruiken waar ze aan gewend zijn, waar ze ook zitten. Dit zorgt ervoor dat ze altijd effectief kunnen werken.

Het concept van de traditionele werkplek is aan het veranderen in een meer open en flexibele werkplek. Cloud oplossingen zorgen ervoor dat muren binnen de organisatie worden doorbroken. Het creëert een moderne werkplek waar medewerkers vrijer zijn en uiteindelijk effectiever kunnen werken.

Benieuwd hoe de cloud jouw bedrijf kan helpen om de werkplek van de toekomst te creëren? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.