Contact Support

Blog


Een uitgebreide back-up oplossing is een belangrijke dimensie van de IT-strategie bij organisaties. De meeste organisaties zijn bekend met on-premises back-up oplossingen en cloud only back-up oplossingen. Een hybride cloud back-up laat jouw organisatie beschikken over het beste van twee werelden. Wij leggen graag uit hoe een hybride cloud back-up werkt en wat de voordelen zijn.

Het concept van hybride cloud back-up

Bij een hybride cloud back-up combineer je on-premises hardware als lokale back-up met een externe cloud back-up oplossing. De on-premises hardware beschikt over voldoende ruimte om meerdere en volledige back-ups te bewaren, terwijl de synchronisatie van de back-up naar een cloud back-up dienst is uitbesteed. Wanneer je de gegevens van een recente back-up direct nodig hebt, kun je die snel vanuit de lokale back-up halen omdat de gegevens on-site beschikbaar zijn.

Bij een hybride cloud back-up heb je als organisatie geen problemen meer met de schaalbaarheid zoals bij lokale back-up oplossingen. Bovendien heb je ook geen last van de wachttijd van een cloud-only oplossing. Bij een hybride back-up oplossing is de data direct gekopieerd naar een cloud provider zoals Microsoft Azure.

Ten onrechte denken veel mensen nog steeds dat een hybride cloud back-up langzaam is. De manier waarop de cloud back-up werkt is volledig veranderd door de geavanceerde datacompressie en data reduplicaties. De back-up oplossingen van Azure Backup slaan bijvoorbeeld alleen de bestanden op die veranderd zijn. Daardoor worden alleen de bestanden verzonden die ook daadwerkelijk opgeslagen moeten worden.

Hoe werkt een hybride cloud back-up?

De voordelen

Bij het kiezen van een product vergelijk je altijd eerst de voordelen en zet je dit af tegen de kosten voor de organisatie. Daarom hebben we verschillende voordelen op een rijtje gezet.

#1 Verbeterde bedrijfscontinuïteit

Een hybride cloud back-up oplossing heeft een minimale onderbreking. Met een gegarandeerde beschikbaarheid van 99.9% zorgt Azure Backup van Microsoft er bijvoorbeeld voor dat jouw organisatie vrijwel altijd toegang heeft tot cruciale gegevens. En met een lokale back-up kun je gegevens direct terughalen, ook als er tijdelijk geen internetverbinding beschikbaar is.

Mochten er problemen ontstaan zoals brand of overstroming, dan is er altijd nog de mogelijkheid om gegevens uit de cloud te halen. Een hybride cloud black-up vermindert de kosten aanzienlijk met betrekking tot het implementeren en onderhouden van traditionele bedrijfscontinuïteitsprocessen.

#2 Lagere lasten

Een eigen cloud klinkt misschien als een goede oplossing, maar betekent een flinke investering met betrekking tot hardware, ontwikkeling, implementatie en continu onderhoud, monitoring en upgrades.

Omdat je geen rekening hoeft de houden met hardware kosten, onderhoudskosten en operationele kosten zijn de gebruikskosten van een hybride cloud back-up oplossing veel lager. Met een pay-as-you-go model heb je volledige controle. En qua schaalbaarheid voeg je met een paar muisklikken of een enkel telefoontje al snel opslag toe.

  • Duidelijke maandelijkse servicekosten;
  • Toegang tot expertise van derden;
  • Eigen personeel voor het beheren van de back-up is niet nodig;
  • Geen licentie nodig voor software die alleen stand-by is;
  • Minder kosten met betrekking tot hardware en implementatie;
  • Geen kosten voor monitoring, serverlicenties en hosting.

#3 Uitstekende beveiliging

Met een hybride cloud back-up oplossing heeft de data ook een extra laag beveiliging en redundantie. Krachtige beschermingsalgoritmen (zoals het 448-bits Blowfish-encryptiealgoritme) en de bijna oneindige capaciteit zorgen ervoor dat je jouw data veilig een leven lang kunt laten staan.

De conclusie over hybride cloud back-up

Hybride cloud back-up combineert bestaande on-premises hardware met een cloud back-up oplossing. Dit biedt een zeer efficiënt, schaalbaar en betaalbaar back-up- en herstelsysteem voor gegevens. Het biedt meer flexibiliteit bij het maken van back-ups en herstellen van gegevens.

Met een hybride cloud back-up heb je echt het beste van beide werelden. Toch nog wat sceptisch? Dan kan een van onze accountmanagers de behoeften van jouw organisatie analyseren en de daadwerkelijke voordelen uittekenen voordat je een beslissing neemt. Neem via onderstaand formulier contact met ons op.