Contact Support

Blog


Het is oktober en dat betekent dat het Europese cybersecurity maand is. Daarom delen we deze maand tips die ervoor zorgen dat jij zoveel mogelijk beschermd bent tegen cybercrime. We trappen deze week af met het meest voor de hand liggende: een goed wachtwoord. Daarmee voorkom je onder meer datalekken en dus boetes.

Open deur

Het is een open deur, maar een sterk wachtwoord is van groot belang om jouw gegevens goed te beveiligen. Wat wordt in het algemeen gezien als een sterk wachtwoord? Dan praten we over een wachtwoord van 12 tekens, die zowel hoofdletters als kleine letters bevat. Daarnaast moet je ook gebruikmaken van symbolen en cijfers.

Nooit hergebruiken

Als je eenmaal een sterk wachtwoord hebt, ligt het voor de hand dat wachtwoord op meerdere manieren te hergebruiken. Dat heeft vooral te maken met gemak. We raden je desondanks aan voor elk account een ander wachtwoord te gebruiken. Je kunt daarvoor een wachtwoordmanager naar keuze gebruiken.

Feiten:

  • 90% van de wachtwoorden kan binnen zes uur worden gehackt;
  • 65% van de mensen gebruikt hetzelfde wachtwoord voor alle accounts;
  • Een datalek kost geld; een groot bedrijf betaalde 170 miljoen dollar na een groot datalek.

Dat het om een serieus probleem gaat blijkt wel uit de berichtgeving dat het vanaf 2020 illegaal is om in Californië een slecht wachtwoord te hebben. Dat is gericht op de elektronische bedrijven, waarmee wachtwoorden als 'admin' en 'password' uitgebannen worden.

Na dit opwarmertje gaan we bij de volgende blog tijdens de cybersecurity maand dieper in op Multi-Factor Authentication (MFA). MFA is een extra slot op de deur om je data en accounts goed te beschermen tegen cybercrime. Houd onze website en socials op 16 oktober goed in de gaten.