Contact Support

Nieuws


Bij Microsoft zien ze een enorme toename in de belangstelling voor de cloud services. In een week tijd steeg de vraag met maar liefst 775 procent. Daarnaast is het aantal Microsoft Teams gebruikers gestegen naar 44 miljoen. Samen zorgen zij dagelijks voor meer dan 900 miljoen vergader- en belminuten. 

Een logische verklaring voor deze toename is het coronavirus (COVID-19), maar ook dat deze producten betrouwbaar zijn en daardoor in deze periode worden aanbevolen door anderen. We zien ook een toename in het gebruik van de Windows Virtual Desktop. Het gebruik is vier keer zoveel ten opzichte van de periode voor het virus.

Wat is de Windows Virtual Desktop

De Windows Virtual Desktop (WVD) is een service die vereenvoudigd beheer, een multi-sessie Windows 10 ervaring, optimalisatie voor Office 365 Prop Plus en ondersteuning voor Windows Server Remote Desktop services (RDS) desktop en apps levert.

Lees meer over de voordelen van Windows Virtual Desktop

Azure public cloud

De huidige situatie zorgt ook voor meer vraag naar de Azure cloud. Microsoft heeft daarom aangegeven op dit moment de aanvragen voor nieuwe capaciteit in met name de Europese Azure regio's te beperken. Microsoft heeft ervoor gekozen om prioriteit te geven aan vitale sectoren zoals de zorg en veiligheidsdiensten, en extra capaciteit beschikbaar te stellen aan Corona onderzoek.

Vragen

Heb je na het bovenstaande vragen? Neem dan via het contactformulier contact met ons op en wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden of bel op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur met 088-0700600.