Contact Support

Blog


Met Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) zet Microsoft een belangrijke stap op het gebied van zakelijke mobiliteit. In deze eerste van vijf blogs informeer ik je over EMS. Een oplossing die voor veel bedrijven niet meer weg te denken is.

Microsoft Enterprise Mobility

Het woord mobility wordt door veel bedrijven vaak verkeerd gebruikt. Mobility gaat om de eindgebruiker, niet om het device waarmee hij werkt. Je kunt schakelen van apparaat naar apparaat, van applicatie naar applicatie en van locatie naar locatie. Dat is de nieuwe manier van werken, de werkplek van de toekomst.

Mobility is niet een concept, maar een wens van eindgebruikers en bedrijven. Om verschillende redenen: je medewerkers willen de vrijheid hebben applicaties en gegevens overal te gebruiken. Wat ik dagelijks hoor is dat bedrijven snakken naar mobility, omdat werknemers zo flexibeler kunnen werken, en dat verhoogt de productiviteit.

Sta er eens bij stil hoeveel jouw bedrijf in de laatste paar jaren veranderd is. Hoeveel diensten gebruiken je medewerkers elke dag om zo optimaal mogelijk te kunnen werken? Hoe worden deze gebruikt? Als je het vergelijkt met een paar jaar geleden kom je al snel tot de conclusie dat medewerkers steeds mobieler zijn.

Wanneer medewerkers echter buiten de grens van de beheerde omgeving werken, dus zonder de firewalls en netwerkbeveiliging, hoe zorg je er dan voor dat de vier fundamenten van het bedrijf beschermd en veilig zijn? Met de vier fundamenten bedoel ik het volgende:

  • Medewerkers
  • Apparaten
  • Data en applicaties (gegevens)
  • Locatie

In de komende blogs bespreek ik hoe EMS je kan helpen met het beschermen van deze fundamenten op een manier die gebruikers niet als storend ervaren. Microsoft heeft EMS ontworpen om juist die zaken die voor jou en je bedrijf belangrijk zijn in een mobiele wereld te beschermen en te beveiligen. Wil je tussentijds al meer informatie? Neem dan contact op. E-mail mij.