Contact Support

Nieuws


Gaan er vierkante meters bedrijfsruimte verdwijnen in Nederland en zijn er ondernemers die erachter zijn gekomen dat misschien maar 50% van de kantoorruimte echt nodig is? Het zou zomaar zo kunnen zijn, maar we weten het (nog) niet. Wat we wel weten is dat clouddiensten zich de afgelopen periode bewezen hebben; het werk kon in veel gevallen doorgaan. Zonder ICT had alles stilgelegen. Maar hoe blijven we plezierig met elkaar samenwerken?

Door op kantoor?

Voordat iedere medewerker weer naar kantoor gaat is het goed om je af te vragen wat de rol van het kantoor is. Is het een werkplek of vooral een ontmoetingsplaats om elkaar te inspireren? Mensen zijn nu eenmaal sociale wezens en willen elkaar ook weleens een schouderklopje geven, een-op-een spreken of een toestemmend of afkeurend seintje geven zonder dat de hele groep dat gelijk doorheeft. Online blijkt het non-verbale toch een stuk uitdagender te zijn, want je wilt niet altijd dat iedere collega ziet wat je gezicht zegt.

Gek op de thuiswerkplek?

Hoe meer medewerkers er zijn die ‘gek op de thuiswerkplek’ zijn, hoe schoner de kwaliteit van onze buitenlucht, maar binnen moet de atmosfeer ook kloppen. Dat betekent bijvoorbeeld dat managers niet alleen aandacht moeten hebben voor het faciliteren van de technische kant van thuiswerken, maar vooral ook voor de menselijke kant. Ben je helemaal gek van thuiswerken, of wordt je er helemaal stapelgek van? Check hoe collega’s of teamleden zich voelen is onze tip, omdat je het nu eenmaal minder ziet.

Plezierig met elkaar blijven samenwerken

Wie plezierig met elkaar samen wil blijven werken heeft een aantal ingrediënten nodig die zowel gelden op kantoor als thuis. Je moet bijvoorbeeld fysiek een goede werkplek hebben, maar ook virtueel begrijpen wat noodzakelijk is om beter te communiceren. Zonder goede verbinding ligt het werk ook overal stil. Grenzen stellen, agenda’s delen en goede afspraken horen ook bij de ingrediënten. Stel dat het merendeel van je collega’s toch weer op kantoor zit en jij ervoor gekozen hebt om vooral thuis te werken, dan mag je niet van hen vervreemden. Andersom geldt dit ook. Alleen op kantoor zonder collega’s? Daar krijg je geen warm teamgevoel van.

Hoe je beter kunt samenwerken?

De anderhalve meter samenleving is een feit en zorgt voor andere werkpatronen. Daarom hebben we bij aanvang van het coronavirus de “Algemene gids met tips voor optimaal thuiswerken tijdens de COVID-19 uitbraak” uitgebracht. Deze tips gelden in veel gevallen ook voor als je weer wat vaker achter je kantoorbureau gaat zitten.

Klik hier om de gratis whitepaper te downloaden.