Contact Support

Blog


Voor IT managers klinkt het inmiddels bekend in de oren: meer en meer moeten doen met minder middelen. Daarnaast is het toch belangrijk flexibel en schaalbaar te blijven om in te spelen op de veranderende markt.

Met een hyperconverged oplossing integreer je netwerken, storage en servers met een eenvoudige, schaalbare en goedkope oplossing. Staat jouw organisatie op het punt om de IT infrastructuur uit te breiden of te vernieuwen? Dan is hyperconverged een goede oplossing.

Wat is een hyperconverged infrastructuur?

Kijk naar de traditionele IT infrastructuur: je hebt onderdelen die strikt van elkaar gescheiden zijn. Netwerk, storage en servers; allemaal losse componenten. Omdat hardware steeds krachtiger wordt, is het juist de software die een verschil kan maken. Bij een hyperconverged oplossing is de hardware vergelijkbaar met een server, maar juist dankzij de server gemakkelijk uit te breiden. Via de hyperconverged software verbind je de aparte componenten tot één geheel.

Wat zijn de voordelen?

De geïntegreerde infrastructuur die hyperconverged biedt, heeft een aantal verschillende voordelen:

  • Schaalbaar – Heb je meer opslag of meer prestatievermogen nodig? Hierdoor is het gemakkelijk in te spelen op veranderingen in de markt.
  • Snel schakelen – Het is met hyperconverged niet nodig een compleet nieuw datacenter te bouwen met een hyperconverged oplossing. Vaak kun je deze binnen een dag al operationeel hebben.
  • Eenvoud in beheer – Wil je de infrastructuur monitoren en beheren? Dan heb je slechts één tool nodig.
  • Betaalbaar – Al deze voordelen en toch zeer betaalbaar? Dat komt omdat je met een hyperconverged infrastructuur met industriestandaard oplossingen werkt. Je hebt ook nog eens minder ruimte nodig, zodat je ook kunt besparen op stroom en koeling.

De toekomst van hyperconverged

Voor de meeste organisaties is een hyperconverged infrastructuur een goede oplossing. Of dit ook voor jouw organisatie zo is, kunnen we in kaart brengen met een assessment. Als Hybride cloud expert biedt ITON VxRail en Azure Stack aan. Wil jij meer weten over de hyperconverged infrastructuur voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en we informeren je over de mogelijkheden