Contact Support

Blog


Voor veel bedrijven zijn de voordelen van een cloud oplossing snel in kaart te brengen. Een ‘cloud first’ strategie is voor veel bedrijven een slimme keuze, zeker gezien de digitale samenwerking die voor veel bedrijven steeds belangrijker wordt. Indien je nog twijfelt aan een ‘cloud first’ strategie voor jouw bedrijf, lees dan deze voordelen eens door.

Mobiliteit en flexibiliteit

Mobiel werken is voor veel werknemers niet meer weg te denken. Met cloud oplossingen kunnen teams waar ook ter wereld samenwerken, mits er een internetverbinding beschikbaar is. Daarnaast heb je met cloud oplossingen als Microsoft Azure het voordeel dat je dezelfde applicaties kunt gebruiken, ongeacht jouw device. Wat jouw voorkeur ook is, je wordt niet aan banden gelegd.

Met deze mobiliteit kunnen bedrijven flexibele uren bieden aan werknemers, zonder dat de productiviteit daaronder lijdt. Dit zorgt ervoor dat medewerkers kunnen werken zoals dat hen het beste uitkomt, wat zorgt voor toegewijde werknemers.

Minder hardware nodig

De shift naar virtualisatie binnen de IT-wereld zorgt ervoor dat bedrijven veel minder tijd en ruimte nodig hebben voor de traditionele hardware oplossing. Een ‘cloud first’ strategie biedt meer flexibiliteit in de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt.

Als je meer ruimte nodig hebt, neem je contact op met jouw cloud provider en binnen een dag zie je resultaat. De dagen dat je weken/maanden moest wachten op een hardware oplossing zijn voorbij. Heb je misschien minder nodig? Een cloud oplossing is makkelijk schaalbaar. Met deze flexibiliteit blijven ‘cloud first’ bedrijven hun concurrenten voor.

Minder uitgaven aan IT kosten

De reden dat veel bedrijven overstappen naar cloud storage is omdat ze kunnen besparen met betrekking tot IT-onderhoudskosten. Bedrijven die geen eigen IT-afdeling hebben, kunnen zo alsnog direct problemen oplossen. Geen hoge IT-onderhoudskosten en toch deskundig personeel dat je kan helpen.

Daarnaast zorgen de automatische updates van Microsoft en Dell ervoor dat je je niet druk hoeft te maken over het bijhouden van jouw systeem. Dit vergemakkelijkt dataopslag en beveiliging, waardoor een ‘cloud first’ zonder problemen draait.

Beveiliging

Als je de belangrijkste data van jouw bedrijf op een harde schijf zet, zou diefstal of dataverlies zorgen voor veiligheidsproblemen, duizenden euro’s omzet verloren gaan en met de introductie van de General Data Protection Regulation (GDPR) zelfs leiden tot grote boetes.

Met een ‘cloud first’ strategie heb je meer controle over jouw data bij een dergelijk voorval. Omdat jouw data in de cloud opgeslagen is, heb je altijd toegang tot jouw data, wat er ook met jouw device gebeurt. Daarnaast kun je sparren met het support team van jouw cloud provider, wat ervoor zorgt dat je altijd met vragen bij experts terecht kan.