Contact Support

Blog


Steeds meer bedrijven gebruiken programma’s vanuit de cloud, zodat ze beter in kunnen spelen op variabele drukte binnen het bedrijf. Toch blijven de kosten een van de belangrijkste redenen om naar de cloud over te stappen. Van belang is om dan niet alleen naar de kosten van een cloud oplossing te kijken, maar ook de bespaarde kosten in ogenschouw te nemen.

Een cloud oplossing brengt niet alleen maar voordelen met zich mee op het gebied van flexibiliteit en effectiviteit, maar ook op financieel gebied zijn er voordelen. En die voordelen worden vaak nog over het hoofd gezien. Laten we daarom hieronder kijken naar kostenbesparende factoren van een cloud oplossing.

Aanpassingsvermogen

Het hebben van meer aanpassingsvermogen met een cloud oplossing is een van de financiële voordelen. Het goed en op de juiste manier aanvoelen van de klant is voor een bedrijf zeker van toegevoegde waarde. In bepaalde industrieën is het ondenkbaar om niet flexibel te zijn en dat is met een cloud oplossing mogelijk. Het financiële voordeel zit uiteindelijk in het beter kunnen bedienen van je klanten.

Ruimte over

Wanneer je jouw data on-premises hebt, betekent dat dat je niet zonder IT-infrastructuur kan. Zeker voor bedrijven die met ruimtetekort kampen is het lastig om die infrastructuur een goede plek te geven. Vooral op dure locaties, waar elke vierkante meter veel geld kost, kan het daarom helpen en kostenbesparend werken om een cloud oplossing te gebruiken.

Stel je je eens voor wat je met die extra ruimte kunt doen, die je bij een cloud oplossing niet meer nodig hebt voor een IT-infrastructuur. Zeker wanneer verhuizen de enige oplossing lijkt om de sterke groei bij te benen is het een goed idee naar de cloud over te stappen. Bij een cloud oplossing kun je de vrijgekomen ruimte gebruiken voor bijvoorbeeld extra werkplekken. Daarnaast bespaar je ook op energie, bekabeling, koeling en onderhoud van een IT-infrastructuur.

Eenvoudiger beheer

IT-professionals weten als geen ander dat bij een IT-infrastructuur altijd storingen of problemen kunnen optreden wanneer veranderingen worden gemaakt. Die storingen en problemen zorgen op hun beurt voor een lagere productiviteit, gemiste deadlines en misschien nog wel het ergst: ontevreden klanten. Als je op zoek bent naar een alternatieve manier om jouw IT-infrastructuur te verbeteren, dan is cloud de ideale oplossing.

Wanneer je gebruikmaakt van cloud heb je direct de benodigde middelen tot je beschikking, zonder dat je je druk hoeft te maken over problemen met brandbreedte of hoe je bepaalde bestanden over en weer gaat verzenden. Door bovengenoemde problemen te tackelen bespaar je niet alleen tijd, maar op de langer termijn ook geld.

Stand-by

Waarom zou je betalen voor iets wat je niet vaak gebruikt? Dit geldt voor jouw IT-infrastructuur. Ook wanneer je het niet gebruikt, neemt het ruimte in beslag, moet de ruimte gekoeld worden en kost het geld om de infrastructuur te laten draaien.

Tijd

Wat is het meest kostbaar voor de gemiddelde ondernemer? Juist, dat is tijd. Met een cloud oplossing zorg je ervoor dat bepaalde projecten veel sneller worden opgelost. Een cloud oplossing betekent dat je ineens meer tijd hebt voor andere dingen.

Wil je meer weten over onze cloud oplossingen en wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan via het onderstaande formulier contact met ons op.