Contact Support

Blog


De meeste organisaties kennen het belang van een uitgebreide back-up oplossing, het is voor veel organisaties een belangrijk dimensie van de IT-strategie. De meeste organisaties kennen on-premises back-up oplossingen en ‘cloud only’ back-up oplossingen. Maar met een hybride cloud back-up beschikt jouw organisatie over het beste van twee werelden. Hoe werkt een hybride cloud back-up, wat zijn de voordelen ervan?

Het concept van hybride cloud back-up

Met een hybride cloud back-up combineer je on-premises hardware als lokale back-up en externe cloud back-up oplossing. De on-premises hardware heeft genoeg ruimte om meerdere, volledige back-ups te bewaren terwijl de synchronisatie van de back-up naar een cloud back-up dienst is uitbesteed. Heb je gegevens van een recente back-up gelijk nodig? Dan kun je die snel vanuit de lokale back-up halen omdat de gegevens on-site beschikbaar zijn.

Met een hybride cloud back-up lopen organisaties niet meer tegen de schaalbaarheid problemen van lokale back-up oplossingen aan en niet tegen de wachttijd van een cloud-only oplossing. Bij een hybride back-up oplossing is de data direct gekopieerd naar een cloud provider als Microsoft Azure.

Veel mensen denken nog steeds (ten onrechte) dat een hybride cloud back-up langzaam is. Met de geavanceerde datacompressie en data deduplicatie is de manier waarop cloud back-up werkt totaal veranderd. De slimme back-up oplossingen van Azure Backup slaan bijvoorbeeld enkel de bestanden op die veranderd zijn. Daardoor worden alleen die bestanden die ook daadwerkelijk opgeslagen moeten worden verzonden.

De voordelen

Voordat je voor een product of dienst kiest, vergelijk je de voordelen met de kosten binnen een organisatie. We hebben daarom de verschillende voordelen op een rijtje gezet:

Verbeterde bedrijfscontinuïteit

Een hybride cloud back-up oplossing heeft een minimale onderbreking. Met een gegarandeerde beschikbaarheid van 99.9% zorgt Azure Backup van Microsoft er bijvoorbeeld voor dat jouw organisatie vrijwel altijd beschikbaar heeft tot cruciale gegevens, en met een lokale back-up kun je gegevens gelijk terughalen, ook als er tijdelijk geen internetverbinding beschikbaar is.

Mochten er problemen ontstaan als brand of overstroming, dan is er altijd nog de mogelijkheid om gegevens uit de cloud te halen. Een hybride cloud black-up vermindert de kosten met betrekking tot het implementeren en onderhouden van traditionele bedrijfscontinuïteitsprocessen aanzienlijk.

Lagere lasten

Een eigen cloud klinkt misschien als een goede oplossing, maar betekent een flinke investering met betrekking tot hardware, ontwikkeling, implementatie en continu onderhoud, monitoring en upgrades.

Omdat je geen rekening hoeft de houden met hardware kosten, onderhoudskosten en operationele kosten zijn de gebruikskosten van voor een hybride cloud back-up oplossing veel lager. Met een pay-as-you-go model heb je volledige controle. En qua schaalbaarheid kun je met een paar muisklikken of een enkel telefoontje al snel opslag toevoegen.

  • Duidelijke maandelijkse servicekosten;
  • Toegang tot expertise van derden;
  • Eigen personeel voor het beheren van de back-up is niet nodig;
  • Geen licentie nodig voor software die alleen stand-by is;
  • Minder kosten met betrekking tot hardware en implementatie;
  • Geen kosten voor monitoring, serverlicenties en hosting.

Uitstekende beveiliging

Met een hybride cloud back-up oplossing heeft de data ook een extra laag beveiliging en redundantie. Krachtige beschermingsalgoritmen (zoals het 448-bits Blowfish-encryptiealgoritme) en de bijna oneindige capaciteit zorgen ervoor dat je deze data veilig een leven lang kunt laten staan.

De conclusie over hybride cloud back-up

Hybride cloud back-up combineert bestaande on-premises hardware met een cloud back-up oplossing. Dit biedt een zeer efficiënt, schaalbaar en betaalbaar back-up- en herstelsysteem voor gegevens. Het biedt meer flexibiliteit bij het maken van back-ups en herstellen van gegevens. Met een hybride cloud back-up heb je echt het beste van beide werelden. Toch nog wat sceptisch? Dan kan een van onze accountmanagers de behoeften van jouw organisatie analyseren en de daadwerkelijke voordelen uittekenen voordat je een beslissing neemt.