Contact Support

Blog


In het huidige, snel transformerende IT-landschap moeten organisaties zich aanpassen en flexibel opstellen. Doen ze dat niet, dan lopen ze het risico dat ze achter blijven. De keuze is helder: aanpassen of achterblijven.

Steeds meer organisaties realiseren zich dat de digitale transformatie niet te stoppen is. Vaak blijft het tijdens dergelijke gesprekken bij een vluchtig overzicht van wat de werkplek van de toekomst kan bieden. Vandaar dat wij drie concrete doelstellingen formuleren die je als organisatie met cloud desktop kunt behalen.

#1 – Bijblijven en aanpassen

Technologie verandert constant en de veranderingen komen steeds sneller. De smartphone die twee jaar geleden net uit kwam, is tegenwoordig alweer verouderd. En verouderde IT-systemen kennen problemen met beveiliging en zijn per definitie geen goed fundament om op te bouwen. Wie wil er een fundament dat nu al niet meer relevant is? Daarom is het essentieel dat jouw IT-infrastructuur kan bijblijven, zowel bij de huidige als tijdens de komende veranderingen. Zo kan jouw business productief blijven.

Een mooi voorbeeld van bijblijven en aanpassen is de aanpassing van Microsoft met Wunderlist. Het bedrijf werd in 2013 door Microsoft overgenomen en had op het moment van overname 13 miljoen gebruikers. Hoewel veel gebruikers dagelijks gebruik maakten van Wunderlist integreerde het programma niet met Office 365. Dit maakte Wunderlist voor veel professionele gebruikers ontoegankelijk en ook nog eens onveilig in het gebruik voor organisaties. Met To-Do heeft Microsoft een veilige en gestroomlijnd alternatief voor Wunderlist ontwikkeld.

#2 – Flexibel blijven met cloud desktop

Het gedrag en de wensen van de moderne medewerker zijn anders dan een aantal jaar geleden. Het probleem van de traditionele werkplek is dat deze daar lastig op kan inspelen. Een medewerker wil niet vastgeketend zitten aan één fysieke locatie. Ze willen altijd en overal kunnen werken, wanneer dat voor hen uitkomt.  

Om gebruik te maken van de nieuwe manier van werken moeten organisaties ervoor zorgen dat ze een platform bieden waar dit mogelijk is. Dit platform moet flexibel genoeg zijn om niet alleen de medewerker van vandaag, maar ook die van morgen te kunnen overtuigen. En daarnaast moet de werkplek ook nog eens veilig zijn: anders krijg je als organisatie last van datalekken en compatibiliteitsproblemen.

Je moet dus een moderne, flexibele en schaalbare werkplek hebben. Zonder dat je risico's loopt met betrekking tot veiligheid. Cloud desktop is daarop het antwoord. De directe voordelen zijn:

  • Een schaalbare werkplek om te blijven groeien als organisatie;
  • Betere beveiliging, waaronder databescherming, back-up oplossingen, compliancy en meer;
  • Je maakt op een veilige manier BYOD (Bring-Your-Own Device) mogelijk voor medewerkers;
  • Geen traditionele desktopinfrastructuur meer. Dus ook geen variabele kosten;
  • Een eenvoudige oplossing voor desktopbeheer. Nieuwe software implementeren en patches uitrollen is gemakkelijker dan ooit.

#3 – Als organisatie agile management en automatisering verwelkomen

Waarschijnlijk ben je liever bezig met het verbeteren van jouw business en ontwikkelen van leads dan het beheren van processen. Doormiddel van automatisering en virtualisatie kun je de tijdrovende processen uitbesteden.

Met een oplossing als Microsoft 365 Enterprise kun je bijvoorbeeld de IT-infrastructuur fysiek gescheiden houden, maar virtueel aan elkaar linken. Daarnaast bouw je zo ook extra veiligheid in. Dit maakt communicatie gemakkelijker en zorgt ervoor dat je zowel als medewerker als organisatie gemakkelijker kunt schakelen. Zo kunnen gebruikers gebruik maken van single sign-on en hebben ze toegang tot verschillende cloud applicaties, zonder dat ze daarvoor telkens opnieuw moeten inloggen.

Is jouw organisatie klaar voor verandering?

Een van de belangrijkste prioriteiten voor organisaties (vóór 2020) is om IT zo neer te zetten dat ze zich kunnen voorbereiden op het 'nieuwe normaal' volgens onderzoek van PwC. IT is een fundamenteel onderdeel van succes. Als een organisatie succesvol wil zijn, moeten ze ervoor zorgen dat ze kunnen inspelen op snelle veranderingen. En daarom is Cloud Desktop de juiste keuze.