Contact Support

Blog


Bedrijfsprocessen worden dynamischer en organisaties moeten zich steeds sneller aan kunnen passen aan de ontwikkelingen in de markt. IT wordt door organisaties vaak ingezet om zich te onderscheiden op bijvoorbeeld medewerker- en klanttevredenheid, kostenreductie of het leveren van betere, snellere of afwijkende diensten. Met als uiteindelijk doel: onderscheidend vermogen en een betere positie in de markt.

Microsoft Azure

Om digitale transformatie mogelijk te maken, zijn flexibele IT middelen nodig. Daarom maken steeds meer organisaties, in meer of mindere mate, gebruik van een public cloud zoals Microsoft Azure. Dit platform biedt on demand een oneindige hoeveelheid storage en dynamische compute power met hoge beschikbaarheid. Hierbij hoeft alleen betaald te worden voor datgene dat daadwerkelijk gebruikt wordt (pay per use).

Waar meestal onvoldoende bij stil wordt gestaan, zijn de gevolgen die het gebruik van zo'n public cloud heeft op de internetverbinding. Zakelijke internetlijnen bieden vaak alleen de gewenste snelheid tegen erg hoge kosten, terwijl de consumentenlijnen wel de snelheid bieden en goedkoop zijn, maar niet over de juiste uptime garantie beschikken. Door hiermee rekening te houden bij de overstap naar een public of hybride cloud, kan veel onvrede of zelfs mogelijke productieverstoring worden voorkomen.

Citrix NetScaler SD-WAN

Sinds kort biedt Citrix een oplossing aan vanuit de Azure Marketplace, in de vorm van een NetScaler SD-WAN appliance op Microsoft Azure. De Citrix NetScaler SD-WAN is een apparaat dat over meerdere functionaliteiten beschikt. Eén daarvan is het bundelen van internetlijnen, gecombineerd met een techniek genaamd 'Always-on'. Bij Always-On detecteert de SD-WAN zelf of een internetlijn operationeel is. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen de overige internetlijnen deze dienst over. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid via een consumentenlijn (zonder Service Level Agreement) en een zakelijke internetlijn (met Service Level Agreement) te verbinden naar de publieke Microsoft Azure cloud diensten met een hoge uptimegarantie. Dus de voordelen van een zakelijke lijn (hoge uptime) en een consumentenlijn (goedkoop en veel bandbreedte).  

Internetverkeer

Een andere belangrijke functionaliteit die Citrix NetScaler SD-WAN biedt, is het stroomlijnen en optimaliseren van internetverkeer. Bij het stroomlijnen wordt continu de beste route (snel, stabiel) naar de Microsoft Azure cloud gekozen. En door de optimalisatie worden de verbindingen efficiënter gebruikt met hogere doorvoersnelheden tot gevolg. Beide worden automatisch bepaald door gebruik te maken van slimme monitoring, inzicht in de lijnen en analyse van historische gegevens.

De Citrix NetScaler SD-WAN biedt tevens de mogelijkheid als alternatief voor een Microsoft ExpressRoute te dienen. Waarbij de SD-WAN als voordeel heeft dat deze in je eigen netwerk te plaatsen is, terwijl een ExpressRoute altijd afgenomen moet worden als dienst bij een externe partij.Opzet voor de inrichting van SD-WAN

De toevoeging van de SD-WAN aan het Azure platform is een mooi concreet gevolg van de strategische samenwerking die Citrix en Microsoft vorig jaar zijn aangegaan.

Meer weten?
Heb je na het lezen van het bovenstaande interesse of vragen over deze oplossing? Neem contact op met mij via rick.roetenberg@iton.nl of vraag naar een van onze accountmanagers via 088 - 070 06 00.