Contact Support

Blog


Veel organisaties maken tegenwoordig gebruik van de kracht van Citrix Provisioning Services. De software streaming technologie van deze oplossing maakt het mogelijk één virtuele disk te maken, en deze aan te bieden aan meerdere servers. Een aanpassing in de virtuele disk wordt dan na een herstart van de servers in een keer doorgevoerd op alle servers.

Om Citrix Provisioning Services te mogen gebruiken zijn er licentie technisch gezien meerdere mogelijkheden. Zo kun je gebruikmaken van Citrix XenApp Platinum, Citrix XenDesktop Enterprise of het als los product kopen (Citrix Provisioning Services for Datacenter).

Belangrijke wijziging Citrix

Citrix Provisioning Services mag nu alleen nog gebruikt worden voor Citrix XenApp en XenDesktop omgevingen als de organisatie beschikt over Citrix XenApp Platinum, Citrix XenDesktop Enterprise of Platinum licenties.

De mogelijkheid om losse Citrix Provisioning Services licenties te kopen blijft bestaan, echter kunnen deze alleen ingezet worden voor niet Citrix workloads. Denk hierbij aan Microsoft RDS servers.

Vanaf Citrix XenApp en XenDesktop versie 7.11 wordt door de Citrix licentieserver gecontroleerd of de juiste licentie beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan dit tot gevolg hebben dat de infrastructuur na een upgrade niet meer functioneert.

Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Heb je Citrix XenApp licenties met losse Citrix Provisioning Services licenties en wil je upgraden naar Citrix XenApp, dan dienen de licenties vooraf geüpgraded te worden naar Citrix XenApp Platinum of Citrix XenDesktop Enterprise.

Een alternatief is het gebruiken van Citrix Machine Creation Services. Deze service is een standaard onderdeel van Citrix XenApp en biedt een vergelijkbaar resultaat.

Wil je meer weten over een upgrade naar de laatste versie van Citrix XenApp of XenDesktop en het gebruik van Citrix Provisioning Services of Machine Creation Services? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers.