Microsoft Enterprise Mobility + Security – een introductie

Microsoft Enterprise Mobility + Security – een introductie

Met Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) zet Microsoft een belangrijke stap op het gebied van zakelijke mobiliteit. In deze eerste van vijf blogs informeer ik u over EMS. Een oplossing die voor veel bedrijven niet meer weg te denken is.

Microsoft Enterprise Mobility

Het woord mobility wordt door veel bedrijven vaak verkeerd gebruikt. Mobility gaat om de eindgebruiker, niet om het device waarmee hij werkt. U kunt schakelen van apparaat naar apparaat, van applicatie naar applicatie en van locatie naar locatie. Dat is de nieuwe manier van werken, de werkplek van de toekomst.

Mobility is niet een concept, maar een wens van eindgebruikers en bedrijven. Om verschillende redenen: uw medewerkers willen de vrijheid hebben applicaties en gegevens overal te gebruiken. Wat ik dagelijks hoor is dat bedrijven snakken naar mobility, omdat werknemers zo flexibeler kunnen werken, en dat verhoogt de productiviteit.

Sta er eens bij stil hoeveel uw bedrijf in de laatste paar jaren veranderd is. Hoeveel diensten gebruiken uw medewerkers elke dag zo optimaal mogelijk te kunnen werken? Hoe worden deze gebruikt? Als u het vergelijkt met een paar jaar geleden komt u al snel tot de conclusie dat medewerkers steeds mobieler zijn.

Wanneer uw medewerkers echter buiten de grens van uw beheerde omgeving werken, dus zonder de firewalls en netwerkbeveiliging, hoe zorgt u er dan voor dat de 4 fundamenten van uw bedrijf beschermd en veilig zijn? Met de 4 fundamenten bedoel ik het volgende:

  • Medewerkers
  • Apparaten
  • Data en applicaties (gegevens)
  • Locatie

In de komende blogs bespreek ik hoe EMS u kan helpen met het beschermen van deze fundamenten op een manier die uw gebruikers niet als storend ervaren. Lees alvast deel 2 hier. Microsoft heeft EMS ontworpen om juist die zaken die voor u en uw bedrijf belangrijk zijn in een mobiele wereld te beschermen en te beveiligen. Wilt u tussentijds al meer informatie? Neem dan contact op via 06 – 418 37 601, e-mail mij thomas.rombout@iton.nl, of download alvast onze EMS white paper.

Thomas Rombout

Accountmanager

Lees meer over Thomas Rombout

Blog berichten van Thomas Rombout

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Google+