Contact Support

Blog


Het zal je niet zijn ontgaan dat de nieuwe innovaties vanuit de ‘vierde industriële revolutie’ ervoor zorgen dat organisaties anders werken, overheden anders functioneren en mensen anders leven dan voorheen. ‘Big data’ is een voorbeeld van een technologische trend die we misschien niet gelijk kunnen zien, maar wel degelijk transformatief is.

In de IT is het logisch: als je één onderdeel van het geheel verandert, dan is de kans aanwezig dat meer veranderingen noodzakelijk zijn. Voor back-up is big data een belangrijke veroorzaker van verandering.

Traditionele oplossingen zijn niet transformatief

Traditionele back-up oplossingen als tapes hebben het nu al lastig met de hoeveelheid data die moet worden verwerkt. Daardoor wordt de back-up van data voor veel organisaties dan ook een knelpunt. Traditionele back-up oplossingen hebben moeite zich aan te passen aan de schaalbaarheid van big data. Natuurlijk kun je als organisatie nog meer tapes kopen of zelfs een tweede server neer zetten, maar ook hier lopen organisaties tegen bestaande beperkingen aan. Daarnaast probeer je een probleem in de toekomst op te lossen met oplossingen uit het verleden.

Innovatieve cloud back-up

Juist daarom is Azure Backup van Microsoft een oplossing voor organisaties die geen concessies willen doen met betrekking tot innoveren. Juist vanwege de schaalbaarheid van de oplossing toont Azure Backup haar kracht als cloud back-up oplossing. Je bent niet meer afhankelijk van interne servers voor de opslag van jouw back-up, dus je kunt exponentieel blijven uitbreiden zonder dat je daarvoor extra hardware nodig hebt.

Daarnaast beperkt Microsoft de ingaande en uitgaande data vanuit haar cloud servers niet. Ook verandert er niets met betrekking tot snelheid, kosten of beschikbaarheid. Je betaalt enkel naar gebruik.

Daarnaast blijf je met Azure Backup menselijke fouten en ransomware aanvallen voor. Om ongeoorloofd gebruik te voorkomen krijgen alleen geautoriseerde gebruikers just-in-time-toegang op basis van een aantal verificatiemomenten. Daarnaast worden bestanden eerst versleuteld voordat ze richting de cloud worden verzonden.

Big data is niet meer weg te denken

Ondanks het feit dat bepaalde facetten van big data negatief in het licht zijn gekomen (denk bijvoorbeeld aan het Cambridge Analytica/Facebook schandaal) is big data in de toekomst niet meer weg te denken. Back-ups worden steeds groter, en organisaties kunnen het zich niet meer veroorloven om (zelfs maar tijdelijk) zonder toegang tot deze data te zitten.

Wil je meer weten over Azure Backup of onze visie op de cloud back-up van de toekomst? Laat dan hieronder jouw gegevens achter en ik neem contact met je op over de mogelijkheden.