Contact Support

Blog


In mijn eerdere blog over cloud ransomware heb ik de voordelen van SkyKick met betrekking tot de bescherming van bedrijfsgegevens vermeld. Mocht er toch iets misgaan, dan is het prettig dat jouw gegevens veilig opgeslagen zijn. Maar voorkomen is beter dan genezen. Vandaar dat Microsoft Exchange Online Advanced Threat Protection (ATP) het vermelden waard is.

Elke dag zijn er nieuwe ransomware en malware-aanvallen. De cybercriminelen die ransomware en malware-aanvallen inzetten, zitten niet stil en blijven zich constant ontwikkelen. Als je dus veilig wil zijn, moet je een oplossing hebben die zich net zo snel ontwikkelt. Met Office 365 ATP beveilig jij jouw postvakken, bestanden en meer tegen nieuwe, meer geavanceerde aanvallen.

Bescherming tegen onveilige URL’s

Cybercriminelen proberen onveilige URL’s vaak te verbergen met schijnbaar veilige links die de gebruiker doorsturen naar onveilige sites. Met de Safe Links optie van ATP is de gebruiker proactief beschermd wanneer ze op een dergelijke link klikken. Vanaf dat moment is de gebruiker elke keer beschermd als ze dezelfde link nogmaals aanklikken. Hierdoor zijn onveilige sites standaard geblokkeerd en blijven veilige URL’s gewoon beschikbaar.

Veilige bijlagen

Virussen, malware en ransomware ontwikkelen zich constant. Maar je wilt er wel zeker van zijn dat jouw e-mailomgeving geen last heeft van schadelijke bijlagen. Hoe doe je dat? Met ‘Veilige Bijlagen’ van ATP gebruik je Machine Learning-technieken om de inhoud van een e-mail real-time te doorlopen. Hierdoor kunnen zelfs tot op heden onbekende virussen buiten de deur worden gehouden.

Wanneer er een mogelijk virus wordt gevonden, dan wordt deze geïsoleerd in een sandbox (een afgeschermde ruimte waarin computerprogramma's kunnen werken zonder andere processen te verstoren) voordat het bericht bij de ontvanger wordt afgeleverd. Dit zorgt ervoor dat jouw gebruikers een overzichtelijk ‘Postvak IN’ hebben, zonder malware of virussen.

Uitgebreide rapportage mogelijkheden

Wie is er binnen de organisatie vaak doelwit van ransomware aanvallen? Wat voor een soort aanvallen heb je het meest mee te maken? Met de uitgebreide rapportage mogelijkheden van ATP kun je niet alleen zien welke berichten zijn geblokkeerd, maar ook zien op welke berichten is geklikt. Zo is jouw complete beveiliging overzichtelijk.

Veilig met ATP

Gezien het stijgende aantal ransomware en malware aanvallen (en de stijgende kosten van deze aanvallen) is Microsoft ATP niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Voorkomen is en blijft altijd beter dan genezen.