Contact Support

Blog


Sommige mensen willen alles zelf kunnen, maar er is een reden dat we tandartsen, automonteurs en andere specialismes hebben. Wij leggen je meer uit over de toegevoegde waarde van de managed cloud.

Een eerlijke vraag: ben jij iemand die altijd alles zelf wil doen en wil kunnen? Als het antwoord daarop ja is, dan ben je waarschijnlijk behoorlijk wat tijd kwijt met het inlezen van nieuwe informatie. Maar er is een reden dat we specialismes hebben.

Laten we eerst bij het begin beginnen: wat is een managed cloud? De managed cloud kun je zien als een full-service platform zodat organisaties de voordelen hebben van cloud, zonder dat ze daarin experts hoeven te zijn. Concreet betekent het dat jouw organisatie geen grote IT-afdeling nodig heeft om operationeel te blijven en jullie je kunnen richten op jouw core business.

Microsoft Azure is een van de grootste en meest toonaangevende cloud providers. In Azure is het mogelijk om applicaties en diensten te testen, uit te rollen en bij te houden op een wereldwijd datanetwerk.

De voordelen van de managed cloud

Dat is dus is de managed cloud, maar wat zijn de belangrijkste voordelen van de managed cloud met Azure?

  • Disaster recovery: Het maakt niet uit of je problemen hebt met hardware, een cyberaanval of een datalek want met de managed cloud heb jij jouw gegevens en applicaties binnen een mum van tijd weer terug. Hoeveel geld kost het als je als jouw medewerkers niet kunnen werken?
  • Back-up: De hoeveelheid opgeslagen data blijf maar groeien en als je dit altijd on-premises blijft opslaan, dan wordt het voor de IT-afdeling steeds lastiger om te beheren. Met een oplossing als Azure Backup bepaal je zelf wat er wordt opgeslagen en hoe vaak dit gebeurt.
  • Veiligheid: Microsoft Azure gebruikt de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig zijn tegen ‘brute force’ en andere soorten cyberaanvallen.  
  • Duidelijkheid qua kosten: Een managed cloud oplossing maakt de CFO erg blij, want je betaalt namelijk naar gebruik en hoeft niet meer te investeren in dure hardware oplossingen.
  • Infrastructuur: Wanneer je de migratie naar de managed cloud laat uitvoeren door de cloud specialisten van ITON bouwen ze een fundament dat specifiek aansluit op jouw wensen en eisen. Door gebruik te maken van Microsoft best practices beschik je over een cloud platform dat naadloos aansluit; nu en in de toekomst.

Gebruik maken van de cloud?

Als Microsoft Gold partner weet ITON hoe we de managed cloud beheren en kunnen we ervoor zorgen dat cruciale bestanden en applicaties altijd beschikbaar zijn. Wil je meer weten over Azure of de cloud voor jou kan betekenen? Neem dan hieronder contact met ons op.