Contact Support

Blog


Cloud desktop heeft de toekomst en zorgt voor transformatie. In het huidige, snel transformerende IT landschap moeten organisaties zich aanpassen en flexibel opstellen of het risico lopen dat ze achter blijven. De keuze is helder: aanpassen of achterblijven.

Steeds meer organisaties realiseren zich dat de digitale transformatie niet te stoppen is. Vaak blijft het bij een vluchtig overzicht van wat de werkplek van de toekomst kan bieden. Vandaar dat wij jou drie concrete doelstellingen bieden die je met een cloud desktop kunt halen.

#1 Bijblijven en aanpassen

Technologie verandert constant, en steeds sneller. De smartphone die twee jaar geleden net uit kwam is tegenwoordig alweer verouderd. En verouderde systemen kennen problemen met beveiliging en zijn per definitie geen goed fundament om op te bouwen. Daarom is het essentieel dat jouw IT-infrastructuur kan bijblijven bij de huidige en komende veranderingen en zo jouw business productief kan blijven.

Een mooi voorbeeld van bijblijven en aanpassen is de aanpassing van Microsoft met Wunderlist. Het bedrijf werd in 2013 door Microsoft overgenomen en had op dat moment 13 miljoen gebruikers. Hoewel veel gebruikers gek waren van Wunderlist integreerde het niet met Office 365. Dit maakte Wunderlist voor veel professionele gebruikers ontoegankelijk en onveilig in het gebruik. Met To-Do heeft Microsoft een veilige en gestroomlijnd alternatief voor Wunderlist ontwikkeld.

#2 Flexibel blijven met cloud desktop

Het gedrag en wensen van de moderne medewerker is anders dan een aantal jaar geleden, en de traditionele werkplek kan hier lastig op inspelen. Een medewerker wil niet vastgeketend zitten aan een fysieke locatie, maar wil altijd en overal kunnen werken wanneer dat uitkomt.  

Om gebruik te maken van de nieuwe manier van werken moeten organisaties ervoor zorgen dat ze een platform bieden waar mensen kunnen werken. Dit platform moet flexibel zijn om niet alleen de medewerker van vandaag, maar ook die van morgen te kunnen overtuigen. En daarnaast moet de werkplek ook nog eens veilig zijn. Anders krijg je als organisatie last van datalekken en compatibiliteitsproblemen.

Je moet dus een moderne, flexibele en schaalbare werkplek hebben, zonder dat je risico's loopt met betrekking tot veiligheid, en cloud desktop is het antwoord. Directe voordelen zijn:

  • Een schaalbare manier om te blijven groeien als organisatie
  • Beter beveiliging, waaronder databescherming, back-up oplossingen, compliancy en meer
  • Je maakt op een veilige manier BYOD (Bring-Your-Own Device) mogelijk voor medewerkers.
  • Geen traditionele desktopinfrastructuur meer. Dus ook geen variabele kosten.
  • Een eenvoudige oplossing voor desktopbeheer. Nieuwe software implementeren en patches uitrollen is gemakkelijker dan ooit.

#3 Als organisatie agile management en automatisering verwelkomen

Waarschijnlijk ben je liever bezig met het verbeteren van jouw business dan het beheren van processen. Doormiddel van automatisering en virtualisatie kun je de tijdrovende processen uitbesteden.

Met een oplossing als Microsoft 365 Enterprise kun je bijvoorbeeld de IT-infrastructuur fysiek gescheiden houden, maar virtueel verbonden en veilig zijn via de cloud. Dit maakt communicatie gemakkelijker en zorgt ervoor dat je gemakkelijker kunt schakelen. Zo kunnen gebruikers sneller schakelen via single sign-on en hebben ze toegang tot verschillende cloud applicaties.

Is jouw organisatie klaar voor verandering?

Een van de belangrijkste prioriteiten voor organisaties (vóór 2020) is om IT zo neer te zetten dat ze zich kunnen voorbereiden op het 'nieuwe normaal' volgens onderzoek van PwC. IT is een fundamenteel onderdeel van succes. Als een organisatie succesvol wil zijn moeten ze ervoor zorgen dat ze in kunnen spelen op snelle veranderingen.