Contact Support

Blog


Een goede back-up is voor de meeste organisaties niet meer weg te denken. Wat er ook gebeurt, met een recente back-up staat bedrijf kritische informatie altijd veilig. Vroeger was een fysieke back-up op tape een populaire keuze, maar nu steeds meer bedrijven de stap maken naar de cloud zien we steeds meer cloud back-up.

Met de focus op cloud back-up kijken we naar Microsoft Azure Backup. Deze cloud oplossing heeft een aantal voordelen die voor organisaties zeker interessant zijn. We hebben 10 voordelen van Azure Backup op een rijtje gezet. 

#1 Geen tapes meer 

Data op tape brengt een aantal risico’s met zich mee. De statistieken vliegen in het rond en de exacte cijfers rondom tapes die niet werken wisselt nogal. Met cloud back-up neem je gelijk een aantal nadelen van tapes weg. Je hoeft niet bang te zijn voor hardware problemen of, misschien nog veel belangrijker, menselijke fouten.  

Met tapes moet er telkens iemand tussen zitten om tapes te verwisselen, de juiste tape te selecteren etc. Met een cloud back-up oplossing hoef je alleen in te stellen wanneer er een back-up plaatsvindt en bespaar je tijd en vooral problemen. 

#2 Eenvoudige kostprijsberekening 

Met Azure Backup heb je geen initiële kosten en geen kosten als je beslist met Azure Backup te stoppen; je betaalt dus alleen voor wat je gebruikt. Aangezien Azure Backup een compleet back-up systeem is, hoef je ook niet extra te betalen voor toevoegingen. Je weet gelijk wat je elke maand moet betalen, ook wel zo prettig voor de CFO. Je betaalt pas meer op het moment dat je echt meer gaat gebruiken. Daardoor kunnen deze IT kosten richting OPEXen dat maakt de administratie weer heel tevreden.  

#3 Direct meer ruimte als jij die nodig hebt 

Je betaalt niet alleen voor wat je gebruikt, maar wanneer je ineens toch meer nodig hebt dan normaal kun je deze ruimte direct toevoegen. Heb je bijvoorbeeld een tijdelijk project waardoor je veel meer ruimte nodig hebt dan normaal? Met Azure Backup kun je deze ruimte gelijk toevoegen en weer uitzetten wanneer je de ruimte niet meer nodig hebt. Vergeleken met tapes heeft Azure Backup hier een duidelijk voordeel: je hebt gelijk toegang tot meer ruimte wanneer dat voor jou belangrijk is. Daardoor is Azure Backup uitermate schaalbaar.  

#4 Jij bepaalt zelf wanneer de back-up loopt 

Jij bepaalt zelf het beleid en de tijdsinstellingen met betrekking tot back-up. Daardoor heb jij de complete controle over wanneer jouw data wordt opgeslagen. Je kunt instellen dat gegevens enkel worden opgeslagen buiten werktijd en je bepaalt zelf hoe vaak bestanden moeten worden opgeslagen.   

#5 Bewaar data 99 jaar 

Met Azure Backup sla je data maar liefst 99 jaar opbijna een eeuw aan data als je het zo lang wilt gebruiken. Bepaal zelf het beleid met betrekking tot het opslaan van gegevens en de data blijft zo lang bewaard als dat voor jouw organisatie relevant is of het nu 10 jaar, 50 jaar, of zelfs 99 jaar is! 

#6 De beste beveiliging voor jouw data 

Azure gebruikt de nieuwste beschikbare standaard met betrekking tot online veiligheid, en daarnaast werkt Microsoft voortdurend aan nieuwe innovaties op het gebied van beveiliging om problemen een stap voor te blijven. De ontwikkeling van Azure heeft binnen Microsoft toegewijde teams en eigen R&D-financiering. Wereldwijd is het de derde grootste R&D-ontwikkelaar. Daardoor heb je de garantie vanuit Microsoft dat Azure qua beveiliging altijd de nieuwste technologieën en methoden gebruikt. Als je meer wilt weten over de veiligheidseisen voor Azure, dan kun je dat lezen op Azure Trust Center 

#7 Een service-level agreement (SLA)van 99.9% 

Net als de rest van de cloud diensten die ze aanbieden, heeft Microsoft een service-level agreement (SLA) van maar liefst 99.9%. Daardoor heb je zekerheid van voldoende uptime en ook nog eens een servicegarantie vanuit Microsoft.  

#8 Gebruik incrementele back-ups 

Om jouw back-up zo effectief en efficiënt mogelijk te maken gebruikt Azure Backup een aantal van de nieuwste back-up methodes. Incrementele back-ups zijn daar een perfect voorbeeld van. Zo neemt Azure Backup alleen bestanden mee die zijn toegevoegd of veranderd sinds de laatste back-up. Daardoor kun je regelmatig een back-up laten uitvoeren en hoeven er veel minder bestanden opgeslagen te worden. Azure Backup gebruikt dus minder opslagruimte en bandbreedte. 

#9 Kostenbesparend 

Voor veel organisaties is een stap naar de cloud mooi, maar kosten blijven toch belangrijk. Vaak zijn kosten net zo belangrijk (of zelfs belangijker) dan opties als veiligheid of schaalbaarheid. Gelukkig hoef je met Azure Backup niet te kiezen. Je kunt een kostenbesparende back-up methode gebruiken die ook nog eens innovatief is. De ‘pay-as-you-go’ methode van Azure en het gebruik van een cloud oplossing betekent geen kosten meer met betrekking tot hardware, upgrades,en IT personeel dat de oplossing draaiende moet houden. 

#10 Data waar jij wil 

Er wordt veel gepraat over waar jouw data opgeslagen is, of dit nou met het oog op veiligheid is of om privacy gaat. Als je kiest om jouw data ‘lokaal’ op te slaan, dan worden er kopieën gemaakt in het datacenter in Amsterdam. Mocht je ervoor kiezen om jouw data ook buiten Nederland op te laten slaan, dan kan het zijn dat er kopieën staan in Amsterdam en Dublin. Het is ook mogelijk om data in landen buiten de Europese Unie op te slaan, maar het is welk belangrijk daarbij wet- en regelgeving in acht te nemen.