Selecteer een pagina
8 voordelen van een wendbare IT-omgeving
8 voordelen van een wendbare IT-omgeving

Het wendbaar maken van jouw IT-omgeving biedt, samen met flexibele IT-oplossingen, enkele essentiële voordelen die ervoor zorgen dat jouw organisatie mee kan komen in de constant veranderende markt. We hebben er 8 voor je op een rijtje gezet.

Schaalbaarheid

Server-, storage- of netwerkcapaciteit kan met een hyperconverged-oplossing eenvoudig uitgebreid worden. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van fysieke hardware en kun je makkelijk opschalen via de scale-out constructie, ook wanneer je dit maar kort nodig hebt. Zo heb je altijd een optimale beschikbaarheid van jouw IT.

Flexibiliteit

Het virtualiseren van jouw IT-omgeving zorgt voor de noodzakelijke flexibiliteit en wendbaarheid van digitale processen, omdat je niet meer gebonden bent aan je eigen (fysieke) datacenteroplossingen. Hyperconverged-oplossingen zorgen voor een uitstekende cloud integratie en een optimale beschikbaarheid.

Bij behoefte aan meer server- of storageruimte kan er eenvoudig uitgeweken worden naar de cloud. Dit maakt het makkelijker om nieuwe applicaties te implementeren en in de lucht te houden.

Connectiviteit

Alle systemen en processen kunnen in een virtuele omgeving met elkaar verbonden worden. Dit zorgt ervoor dat zowel jij als jouw medewerkers en klanten het optimale gebruiksgemak van de digitale infrastructuur ervaren. Deze is namelijk samengevoegd tot een overzichtelijk en eenduidig geheel.

Sneller ontwikkelen

Met een flexibele infrastructuur kun je efficiënter inspelen op ontwikkelingen in de markt en wensen van medewerkers en klanten. Je kunt bijvoorbeeld sneller nieuwe applicaties of toepassingen aanmaken in de cloud, zonder al te veel risico te nemen. Blijkt de nieuwe toepassing niet even succesvol als verwacht, dan kun je de gebruikte capaciteit weer makkelijk stopzetten of downgraden. Zo voorkom je nodeloze uitgaven.

Inzichtelijkheid

Wanneer alle IT-processen in één overzichtelijk managementoverzicht gekoppeld zijn, kun je onderliggende processen en datastromen makkelijker inzichtelijk maken. Dit maakt data-analyses en het genereren van rapportages eenvoudiger.

Kostenbesparing

Virtualisatie van jouw IT-infrastructuur met behulp van hyperconverged kan aantrekkelijke financiële voordelen opleveren: je bespaart namelijk op aanschaf en het onderhoud van fysieke server-, storage- en netwerkcomponenten: deze zijn namelijk samengevoegd in één datacenter.

Ook ben je door het gebruiksgemak van deze slimme oplossing minder personeelsuren kwijt aan het monitoren, onderhouden en updaten van de software.

Veilige en goedkope back-ups

Virtualisatie biedt een eenvoudige uitwijkmogelijkheid in geval van downtime. Hierdoor kun je bijvoorbeeld afscheid nemen een tweede (back-up) datacenter, waarvan je – wanneer alles functioneert – de helft niet gebruikt. Een virtuele ‘verzekering’ tegen downtime bied je een meer kostenefficiënte oplossing.

Continuïteit

Virtualisatie en hyperconverged-oplossingen verzekeren continuïteit. Bijvoorbeeld wanneer er tijdelijk of onverwacht veel druk op jouw IT-omgeving komt te staan, kun je makkelijk en flexibel schalen zodat je altijd genoeg capaciteit hebt. Daarnaast is dankzij de cloud-integratie jouw data altijd beschikbaar voor applicatiegebruik, onafhankelijk van de tijd of plaats.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This