Selecteer een pagina
6 werkgerelateerde uitdagingen in het nieuwe normaal
6 werkgerelateerde uitdagingen in het nieuwe normaal

Een aantal kantoren gaat weer open, mits collega’s maar anderhalve meter afstand van elkaar houden. Maar om een beetje vrij te kunnen bewegen zal niet iedere collega weer plaatsnemen achter het kantoorbureau. Het thuiswerken zal voorlopig wel blijven, of bij sommige bedrijven zelfs de norm worden. Daarom geven wij zes werkgerelateerde uitdagingen waar je in ‘het nieuwe normaal’ rekening mee kunt houden.

#1 Een nieuw werkritme vraagt om duidelijke afspraken

Je ziet elkaar minder en privé- en werktijd loopt door elkaar heen. Wie is wanneer bereikbaar? Duidelijkheid kan al ontstaan door elkaars Outlook agenda te delen. Mogelijk kom je dan tot de conclusie dat werkuren op een andere manier over de dag verdeeld moeten worden.

#2 Kennisoverdracht, bijvoorbeeld rondom online vergaderen

Technologie gebruiken en juist toepassen is niet voor iedere collega vanzelfsprekend. Zorg er dus voor dat er informatie over het nieuwe normaal ook met elkaar gedeeld wordt. Deze 9 tips over de beste online meetings zijn daar een voorbeeld van.

#3: Goede verbindingen op meerdere plekken

Meer collega’s moeten via een VPN-tunnel van het bedrijfsnetwerk gebruikmaken. Om een goede verbinding vanaf alle thuiswerkplekken te behouden blijkt bij veel organisaties extra capaciteit noodzakelijk te zijn.

#4 Ander klantcontact, maar wat is wenselijk?

Sommige klanten zullen weer bezocht gaan worden, maar anderen stellen dit nog niet op prijs. De vraag is dan vooral hoe je contact houdt? Er zijn voldoende communicatiemiddelen, maar niet iedere klant zal bijvoorbeeld via een WhatsApp bericht een offerte willen ontvangen. Maak zolang je de klant (nog) niet ziet, duidelijke afspraken over hoe zij het klantcontact wensen.

#5 De toenemende complexiteit rondom digitale veiligheid

Het zijn gouden tijden voor cybercriminelen, zij maken misbruik van medewerkers die op afstand werken. Alleen al afgelopen jaar was 72% van de Nederlandse bedrijven slachtoffer van minstens één cyberaanval valt terug te lezen in een recent artikel van Emerce. Dat zullen er nog meer worden zolang medewerkers niet bewust worden gemaakt van bijvoorbeeld phishing. 

#6 Het laten werken van alle applicaties, plaats onafhankelijk

Organisaties die samenwerken in de Cloud geïmplementeerd hebben met behulp van Microsoft Office 365 kunnen er nu achter komen dat er applicaties zijn die minder goed toegankelijk zijn vanaf een thuiswerkplek. Mogelijk stimuleert dat om de mogelijkheden van een volledig Cloud platform te onderzoeken, zodat je nog efficiënter in het nieuwe normaal kunt blijven werken of bij een volgende crisis goed bent voorbereid.
Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This