Selecteer een pagina
5 voordelen van de Windows Virtual Desktop
5 voordelen van de Windows Virtual Desktop

De Windows Virtual Desktop (WVD) is een unieke clouddienst voor het virtualiseren van bureaubladen en apps. Daardoor is het voor organisaties mogelijk bureaubladen en apps van Windows in enkele minuten binnen Azure te implementeren en beschikbaar te stellen. Je profiteert op die manier van een veilige en stabiele omgeving.

Als je over een Azure abonnement beschikt kun je met Windows Virtual Desktop gebruikmaken van gevirtualiseerde desktops. Een omgeving waarop meerdere gebruikers tegelijk actief kunnen zijn. Het beheer van WVD is ondergebracht in Azure en iedere gebruiker heeft de beschikking over een Windows 10 desktop. Bovendien biedt WVD uitstekende ondersteuning voor Office 365.

Om je beter kennis te laten maken met de Windows Virtual Desktop zetten wij enkele voordelen voor je op een rijtje. Zo combineert het Office 365, EMS met Windows 10 en Azure om meerdere sessies te bieden en dat op grote schaal en tegen lagere IT-kosten, omdat het platform volledig op de cloud gebaseerd is. Alle andere onderdelen die je vanuit Azure draait zijn integreerbaar met WVD.

#1 Windows Virtual Desktop is flexibel en schaalbaar

Met WVD kun je een remote desktop-sessie aan meerdere gebruikers tegelijk aanbieden, ideaal dus voor een IT-beheerder. Dit gebeurt op het desktop besturingssysteem Windows 10 Multi-User, die alleen beschikbaar is op de Windows Virtual Desktop. Ook besturingssystemen als Windows Server 2012 R2 en hoger zijn te gebruiken.

#2 Kies je eigen ervaring met de Windows Virtual Desktop

Afhankelijk van de wensen van je organisatie bepaal je zelf of je je eindgebruikers de volledige desktopervaring biedt of dat je alleen afzonderlijke apps wil virtualiseren. Dat betekent dat de Windows Virtual Desktop volledig schaalbaar en flexibel is, wat de gebruikerservaring vergroot.

#3 Je betaalt alleen voor wat je gebruikt

Met Windows Virtual Desktop betaal je alleen wat je gebruikt. Bepaalde functies niet meer nodig? Zet ze uit en je hoeft er niet meer voor te betalen. Met WVD kun je binnen enkele minuten implementeren, opschalen en afschalen. Microsoft hanteert voor WVD een maandelijks betaalmodel.

#4 Geen grote investeringen in nieuwe hardware

Door gebruik te maken van de Windows Virtual Desktop hoef je geen grotere investering te doen in nieuwe hardware. Ook alle remote-desktop infrastructuur componenten hosten, installeren, configureren en beheren is niet meer nodig.

Kosten van on-premises investeringen zijn niet meer nodig. Er is geen management nodig op de infrastructuur. De managementlaag wordt volledig onderhouden door Microsoft.

#5 Windows 7 beveiligingsupdates

WVD biedt gratis uitgebreide Windows 7 updates terwijl je als organisatie de overstap maakt naar Windows 10. Als organisatie kun je je oude apps laten draaien terwijl je bezig bent met de overgang naar Windows 10. Met een overstap naar de Windows Virtual Desktop blijf je tot januari 2023 gratis beveiligingsupdates voor Windows 7 ontvangen.

Meer informatie

Wil je meer te weten komen over de Windows Virtual Desktop, de managed desktop van ITON of heb je naar aanleiding van bovenstaande blog een andere vraag? Via het contactformulier kun je deze insturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Als eerste op de hoogte

Abonneer op onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
ISO 27001 certificate
ISAE 3402