Selecteer een pagina
5 redenen waarom je extra back-up nodig hebt voor Microsoft 365
5 redenen waarom je extra back-up nodig hebt voor Microsoft 365

Gebruik je Microsoft 365 en heb je alleen de standaard Microsoft 365 back-up oplossing? Dan is de kans groot dat jouw gegevens gevaar lopen. We vertellen je graag meer.

Het is een veelgestelde vraag bij onze klanten, prospects en soms zelfs intern: als je Microsoft 365 gebruikt, dan staan jouw gegevens toch al veilig in de cloud, heb ik dan nog wel een aparte back-up oplossing nodig? Het antwoord is simpel: ja.

Hoewel Microsoft de infrastructuur van Microsoft 365 voor zijn rekening neemt, betekent dat niet dat je geen back-up nodig hebt. Aangezien jouw data in de cloud nog steeds jouw data is, moet je zelf ook stil staan bij een back-up oplossing. Om de kans op dataverlies tegen te gaan, geven we je 5 redenen om een back-up voor Microsoft 365 te gebruiken.

#1 Jouw data staat in de cloud, maar waar?

Microsoft 365 slaat veel gegevens en applicaties op naar de cloud, maar weet je waar ze worden opgeslagen? Als je deze gegevens terug moet halen, weet jij ze dan te vinden? Mensen hebben vaak niet door dat hun data (e-mails vanuit Outlook, documenten in OneDrive, bestanden op SharePoint) soms apart worden opgeslagen. Dus de enige manier om er zeker van te zijn dat je een back-up hebt waar alles samen staat, is door zelf een back-up te maken. En dat is met de standaard Microsoft 365 back-up oplossing erg lastig.

#2 Bepaalde industrieën hebben een strengere regelgeving

Als jouw organisatie deel uitmaakt van een van de industrieën met een strengere regelgeving, zoals finance, gezondheidszorg en juridische dienstverlening, dan heb je extra voorschriften en vereisten die verder gaan dan de standaard back-up oplossing. Bijvoorbeeld NEN 7510 en GDPR, die ervoor zorgen dat organisaties een aantal jaren een complete administratie moeten hebben met betrekking tot e-mails, bestanden en andere gegevens.

Omdat een Microsoft 365 back-up maar een bepaalde tijd is opgeslagen is het niet waarschijnlijk dat je als organisatie kunt voldoen aan deze regelgeving. Er zijn wel extra opties beschikbaar vanuit Microsoft 365 zelf, maar deze zijn vaak duurder en lastiger in gebruik dan andere oplossingen.

#3 Ransomware hackers liggen op de loer

In een nieuwe wereld waar hackers steeds vaker een aanval inzetten is dataverlies voor veel organisaties een reële dreiging. We hebben al eerder beschreven hoe een cloud ransomware aanval werkt. Standaard heeft Microsoft 365 geen volledige back-up die jouw data maanden of jaren terug kan halen. Alleen back-up oplossingen die hier speciaal voor zijn gemaakt, kunnen deze taak snel en gemakkelijk uitvoeren.

#4 Outlook heeft geen back-up van mails ouder dan 30 dagen

Dit is voor veel klanten van ITON toch wel even een ‘oh ja?’ momentje. Outlook slaat geen verwijderde e-mails op die ouder zijn dan 30 dagen. Daarnaast merken we dat gebruikers vaak oude e-mails verwijderen om ruimte te maken. Daardoor ontstaat het risico dat bepaalde e-mails gewoon niet meer kunnen worden teruggevonden. En die zouden belangrijk kunnen zijn voor wettelijke of reglementaire naleving op het moment dat de organisatie een audit krijgt.

#5 Je kunt niet zonder jouw data

Het is voor een moderne organisatie niet meer voor te stellen dat ze zonder hun data zitten. Als je nagaat hoeveel data jouw organisatie in de laatste maand heeft aangemaakt, hoe lang zou het duren voordat je weer verder kunt als je deze gegevens ineens kwijt zou zijn? Daarom is een goede back-up oplossing niet alleen een ingebouwde garantie voor jouw gegevens, maar voor jouw bedrijfscontinuïteit. Het is niet denkbaar dat de standaard Microsoft 365 back-up oplossingen jouw enige garantie zijn.

Redenen om extra Office 365 back-up te halen

Dat zijn voor ons vijf redenen om een extra back-up oplossing te halen voor Microsoft 365. Natuurlijk zijn er genoeg andere redenen te bedenken waarom je een Microsoft 365 back-up oplossing nodig hebt die verder gaat dan wat Microsoft 365 standaard te bieden heeft. ITON raadt daarom SkyKick aan, een oplossing die verder gaat dan wat Microsoft standaard aanbiedt, speciaal gebouwd om jouw back-up snel, gemakkelijk en veilig te maken.

Wil je uitgebreider geïnformeerd worden een aparte back-up voor jouw Microsoft 365 of meer weten over Microsoft 365? Neem dan contact met ons op.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This