Selecteer een pagina
5 redenen voor private datacenter transformatie naar Microsoft Azure
5 redenen voor private datacenter transformatie naar Microsoft Azure

Bedrijven zijn in veel gevallen van een eigen IT infrastructuur, on-premises, de afgelopen jaren getransformeerd naar de cloud. Daarbij werden bedrijfsapplicaties in private omgevingen bij datacenters geplaatst die als hosting providers dienen. Maar is dat tegenwoordig nog wel de beste oplossing? Dit is waarom onze klanten nadrukkelijk kiezen voor de public Cloud oplossing Microsoft Azure.

Reden 1: Public Cloud betekent geen IT beheer meer

Het grote verschil met een private cloud omgeving in een datacenter is dat er geen IT beheer meer nodig is van eigen systeembeheerders die onderhoud en service verrichten in de private server racks van datacenters. Je hebt immers geen eigen servers meer, Microsoft neemt deze werkzaamheden volledig over. Het enige wat de klant hoeft te doen is het aan- of uitzetten van gewenste functionaliteiten.

Reden 2: Continu verzekerd van innovatie

Het gaat niet alleen over datacenter transformatie, maar vooral over de manier waarop Microsoft Azure bijdraagt aan digitale transformatie. Veel organisaties hebben moeite om technologische ontwikkelingen zelf bij te houden en hun technologische voorsprong te behouden. Datacenters die hosten geven daar maar in beperkte mate adviezen in. De nieuwste Microsoft Azure updates zijn eenvoudig te ontvangen door jezelf te abonneren en via een melding op de hoogte te blijven. Klik hier om te kijken wat dat betekent.

Reden 3: Beveiliging van het allerhoogste niveau

Microsoft investeert miljarden dollars om de datacenters waar Microsoft Azure is ondergebracht te beveiligen. De kennis en schaalgrootte van Microsoft op het gebied van cybercrime en veilige IT infrastructuren wint het altijd van een klein technisch team in een lokaal datacenter. Daarnaast kan de digitale veiligheid binnen Azure nog verder worden aangescherpt door extra tooling rondom security met een paar klikken te configureren.

Reden 4: Flexibiliteit en schaalbaarheid

Scale-up bedrijven en andere organisaties die een snelle groei doormaken hebben de behoefte om de IT infrastructuur tussentijds aan te passen aan veranderende behoeften. Met een private Cloud omgeving, in eigen beheer of datacenter, is op- en afschalen tijdrovend. Met Microsoft Azure kan op elk moment voor piekbelasting worden opgeschaald, of afgeschaald als dat nodig is. Hoe? Door met een paar klikken rekenkracht, capaciteit en geheugen in enkele seconden te wijzigen.

Reden 5: Kostenbesparing

Microsoft Azure betekent geen eigen servers meer, dus ook geen beheer, onderhoud of andere tijdrovende klussen zoals het maken van back-ups of het zorgen dat servers altijd up-and-running zijn. Het scheelt natuurlijk ook brandstofkosten naar de server racks in datacenters en voorkomt dat je hardware moet vervangen die alweer snel verouderd is.

Datacenter transformatie naar Microsoft Azure?

Kom je tot de conclusie dat dit zeker het overwegen waard is, neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van continu innovatie tegen aantrekkelijke kosten te bespreken. Dat kun je doen via het formulier aan de rechterkant of door op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur te bellen met 088-0700600.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This