Selecteer een pagina
4 actuele vragen die je nu aan medewerkers zou moeten stellen
4 actuele vragen die je nu aan medewerkers zou moeten stellen

In de meest ideale situaties werken jouw collega’s dagelijks met een lach op het gezicht. Maar weet je dat ook zeker? Na een pandemie, met de bijbehorende veranderingen voor iedere medewerker, is het nu een goed moment om eens de balans op te maken. Stel in ieder geval eens deze 4 vragen:

Vraag 1: Wat is de meest gebruikte 1 op 1 communicatie in jouw bedrijf?

Deze vraag is belangrijk om teams bijeen te houden en ervoor te zorgen dat niemand verloren raakt door de grote hoeveelheid communicatiemiddelen die er zijn. In het verleden was het de telefoon, daarna werd het e-mail en vervolgens gingen veel collega’s WhatsApp gebruiken. Chatten en videobellen via Teams is op veel plaatsen ook niet meer weg te denken. Pas als je in beeld hebt wat en hoe vaak iets gebruikt wordt kun je ook bepalen of dat eigenlijk wel logisch is. Zijn er afspraken gemaakt wanneer welke 1 op 1 communicatievorm bij voorkeur gebruikt wordt?

Vraag 2: Hoe goed zijn digitale bestanden georganiseerd?

Stel deze vraag juist nu, omdat veel collega’s hybride werken; thuis, onderweg en ook weer op kantoor. Daar zit een zeker risico aan, want zowel klant- als bedrijfsinformatie kan op meer decentrale plekken terechtkomen in onveilige documentopslagsystemen. Dat kan een USB-stick of andere externe drager zijn, maar ook een onveilige app waar de medewerker op de thuiswerkplek zich niet van bewust was.

Vraag 3: Zijn werknemers voldoende vaardig met bedrijfsapps?

Een voorbeeld; waarschijnlijk bestaan er verschillen in de mate waarin medewerkers Microsoft Teams beheersen. De ene ziet het als een oplossing om er online mee te vergaderen en de ander ziet het als applicatie om de dag mee op te starten, omdat e-mail, SharePoint en nog veel meer Office 365 applicaties ermee verbonden zijn. Weet je bijvoorbeeld zeker dat iedereen weet hoe je een online vergadering kunt opnemen?

Vraag 4: Is er behoefte aan extra middelen op de moderne werkplek?

Bij deze vraag gaat het niet alleen om techniek, maar ook om ergonomie. Werken medewerkers overal in een gezonde werkomgeving? Denk daarbij aan in hoogte verstelbare stoelen en tafels, monitoren, maar ook aan dockingstations en draadloze muizen die een muisarm voorkomen.

Bepaal de IT adoptiegraad van jouw organisatie

Deze 4 vragen helpen om de adoptiegraad van jouw organisatie te bepalen. Maar er zijn nog veel meer vragen te stellen. We helpen graag met het vinden van de juiste antwoorden. Hoe we dat doen, dat lees je terug in whitepaper over onze AdoptieScan, die bestaat uit nog 39 andere vragen.

Interesse? Download de whitepaper hier.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This