Selecteer een pagina
3 scenario’s bij het kiezen van de juiste cloudoplossing
3 scenario’s bij het kiezen van de juiste cloudoplossing

Hybride samenwerken en Cloud zijn nauw met elkaar verbonden. Maar wat kies je als (nog meer) Cloud overwogen wordt? Het aanbod is immers groot. Bovendien speelt het een rol of je organisatie zelf voldoende IT vaardigheden in huis heeft of dat er hulp bij geboden kan worden. Om je wat richting te geven hebben we 3 mogelijke scenario’s voor je opgeschreven.

Scenario 1: Je wilt Device-as-a-Service (DaaS)

Dat kan, want het wordt geboden door een volledige gefaciliteerde Microsoft service; Windows 365 Cloud PC. Het is een complete SaaS-service die gepersonaliseerde Windows-desktop, apps, instellingen en inhoud veilig streamt vanuit de Microsoft-cloud naar elk apparaat. Je hebt er geen Virtual Desktop Infrastructure (VDI) skills voor nodig, zo eenvoudig is het. In dit geval maak je alleen een keuze uit de standaard Business of wat uitgebreidere Enterprise editie. De laatste versie beveiligd ook alle eindpunten, elk apparaat dat verbonden is met het bedrijfsnetwerk. Met DaaS verkrijg je online beheerde werkplekken in een beheerde omgeving.

Scenario 2: Je wilt gepersonaliseerde persistent desktops

Een persistent desktop is een virtueel bureaublad dat gegevens en gebruikersinstellingen op het besturingssysteem kan opslaan. Net als bij oudere fysieke desktops, met afbeeldingen op de harde schijf, kunnen gebruikers met persistente virtuele desktops hun eigen instellingen, bestanden en snelkoppelingen op het bureaublad opslaan. Afhankelijk van je businessmodel, IT vaardigheden en prioriteiten kun je hier zowel Windows 365 Cloud PC voor inzetten als Azure Virtual Desktop. We gaan graag in gesprek wat je zelf kunt doen of moet laten doen. Zie het maar als een mooie middenweg, waar meerdere opties mogelijk zijn.

Scenario 3: Je wilt volledige controle met een cloud VDI platform

Optimale flexibiliteit is van belang, zowel voor Windows 10, Windows 11 als Windows Server multi-sessies desktops. App-streaming op afstand moet mogelijk zijn. Daarnaast wil je volledige controle over configuratie en beheer. Citrix- en VMWare ondersteuning zijn vanzelfsprekend. In dit scenario beschik je zelf over Azure-, VDI- en uitgebreide IT vaardigheden. Cloud VDI Azure Virtual Desktop is de oplossing die hierbij past.

En…hebben deze 3 scenario’s je wat richting gegeven?

Natuurlijk helpen we je met een professionele routekaart naar de Cloud om nog meer waarde aan het hybride werken toe te voegen. Samen bepalen we of Windows 365 Cloud PC, Azure Virtual Desktop of Azure Virtual Desktop met Citrix en VMWare VDI het beste bij jou past.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This